ADPM Health Evenimente

România va fi prezentă cu 8 echipaje și 34 de sportivi la Campionatul Mondial de Tineret U23 din Statele Unite

Scris de Alexandru Manea

Romania va fi prezenta la Campionatul Mondial de Tineret U23, intre 24 si 28 iulie, cu 8 echipaje si 34 de sportivi. Competitia va avea loc la Sarasota, Florida. La acest campionat mondial participa 700 de sportivi din 46 de tari.

România va fi prezentă cu 8 echipaje și 34 de sportivi la Campionatul Mondial de Tineret U23 din Statele Unite

La feminin simplu vasle categorie usoara (BLW1x) tara noastra va fi reprezentata de Elena-Iuliana Mihai, iar la masculin simplu vasle (BM1x) de Mihai Chiruta. 

Echipajul masculin din proba de duplu rame (BM2-) este compus din Florin-Sorin Lehaci si Alexandru-Dumitru Ciobica, iar in proba de patru rame masculin (BM4-) vor lua startul Baitoc Bogdan, Alexandru Danciu, Alexandru Chioseaua si Huc Ciprian. 

Echipajul masculin la proba de patru vasle (BM4x) este format din Florin-Bogdan Horodisteanu, Dumitru-Antonio Stoica, Carstea Sebastian, Cristian-Ionut Cojocaru, iar cel feminin la aceeasi categorie (BW4x) din Larisa Elena Rosu, Elena Logofatu, Nicoleta Pascanu, Tabita Maftei. 

Tara noastra are reprezentanti si in probele de opt plus carmaci. La feminin  (BW8+) concureaza Madalina Heghes, Raluca-Georgiana Dinulescu, Andreea Popa, Vasilica-Alexandra Rusu, Madalina Casu, Dumitrita Juncanariu, Andreea-Ioana Budeanu, Georgiana-Simona Tataru si Victoria-stefania Petreanu. 

Echipajul masculin in aceeasi proba (BM8+) este format din Dorin Simion, Dumitru-Valentin Bucur, Florin Ceobanu, Marian Cireasa, Alexandru Tanasa, Denis Nichiteanu, Andrei Lungu, Constantin-Cristi Hirgau, Adrian Munteanu. 

“Campionatul Mondial de Tineret din 2019 se anunta unul foarte puternic. Putem lua in considerare doi factori importanti. Campionatul se desfasoara in SUA, iar cheltuielile sunt destul de ridicate, astfel ca fiecare natiune isi trimite cele mai competitive echipaje.

Apoi, cei mai multi tineri sunt implicati sau au fost implicati in procesul de selectie pentru calificarile JO 2020, iar acest lucru face ca nivelul lor sa fie peste cel din anii precedenti. 

Dintre cele 8 echipaje ale Romaniei, cele de patru vasle feminin si doua rame masculin sunt medaliate la Campionatele Mondiale din anul 2018. Echipajul de patru vasle, care a pastrat doua sportive din 2018, este medaliat cu aur, iar dublu rame masculin in aceeasi componenta este medaliat cu argint. De asemenea, echipajul masculin de patru rame va fi condus de medaliatul cu aur in aceeasi proba in 2018, Huc Ciprian. Speram ca sportivii nostri sa treaca cu brio testul adaptarii la fusul orar, dar si cel al umiditatii si temperaturilor destul de ridicate din Florida”, declara Dorin Alupei, Antrenor Federal.

 

Romania, o medalie de aur si una de bronz la Cupa Mondiala de Canotaj III de la Rotterdam, Olanda

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu