Evenimente Stiri externe

Romania, o medalie de aur si una de bronz la Cupa Mondiala de Canotaj III de la Rotterdam, Olanda

Scris de Alexandru Manea

Romania a castigat doua medalii in a treia etapa de Cupa Mondiala, eveniment gazduit de circuitul de regate Willem Alexander Baan de la Rotterdam, intre 12 si 14 iulie. A treia etapa de Cupa Mondiala din acest an a reunit sportivi din 42 tari si a fost ultimul mare eveniment inainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria. Acesta va avea loc la sfarsitul lunii august si va fi o etapa decisiva in calificarile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Romania, o medalie de aur si una de bronz la Cupa Mondiala de Canotaj III de la Rotterdam, Olanda

La Cupa Mondiala de Canotaj III de la Rotterdam Romania a castigat aurul in proba feminina de dublu vasle (W2X). Sportivele Nicoleta Ancuta Bodnar si Simona Genina Radis au reusit sa se impuna cu timpul de 7:58:39 in fata echipelor din Australia si Canada, care au ocupat locurile doi si trei.

Tara noastra a castigat bronzul in finala probei femine de patru rame (W4-) prin echipajul format din Ioana Vranceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Madalina Beres si Denisa Tivlescu. Primele pozitii ale podiumului in aceasta proba au fost ocupate de echipajele din Australia si Danemarca.

In clasamentul general la Cupa Mondiala 2019, Romania a acumulat 54 de puncte si ocupa pozitia opt, inaintea Statelor Unite, Canadei si a Danemarcei. Pe primul loc dupa cele trei etape de Cupa Mondiala se situeaza Australia, urmata de Noua Zeelanda si China.

Concursul reprezinta ultimul test in vederea calificarii la JO 2020. Sportivii romani si-au atins obiectivul propus pentru aceasta etapa de Cupa Mondiala: castigarea a doua medalii si a inca doua locuri IV – VI.

“A fost un concurs greu, asa cum ne asteptam, cu adversari pe masura care s-au inscris in aceasta competitie pentru ultimul test inainte de Campionatul Mondial de la Linz din Austria. Vremea capricioasa, dar mai ales vantul au dat calculele peste cap pentru foarte multi concurenti. La Rotterdam, Romania a avut 8 echipaje in finala, iar in toate probele in care au luat startul (9 la numar), echipajele noastre au obtinut performante ce le-ar garanta calificarea pentru JO Tokyo 2020. Acesta este obiectivul principal al FR Canotaj in acest moment.  Campionatul Mondial de la Linz va fi unul foarte greu, dar echipajele noastre sunt pregatite pentru acest examen final din 2019”, declara Dorin Alupei, Antrenor Federal.

Cupa Mondiala de Canotaj a fost lansata ca eveniment in anul 1997 si consta in trei etape organizate anual in lunile mai, iunie si iulie. In acest an, prima etapa a avut loc Plodviv, Bulgaria (10-12 Mai), a doua etapa la Poznan, Polonia (21-23 iunie), iar ultima etapa a avut loc weekendul trecut la Rotterdam, in Olanda.

 

Scrie un comentariu