News Stiri Interne Vedete

Romania nu mai participa la Eurovision! Ovidiu Anton a fost eliminat din concurs

Scris de Alexandru Manea

Televiziunea Romana a pierdut lupta cu European Broadcasting Union dupa ultimatumul de a plati datoria de zece milioane de euro. Termenul a expirat aseara, iar astazi a venit anuntul oficial: Romania a fost eliminata din concurs! Guvernul a anuntat ca nu se mai poate face nimic deoarece nu exista un cadru legal de a achita aceasta datorie acumulata in timp.

ovidiu-anton

Dupa ce s-a luptat ani la rand sa castiga Selectia Nationala Eurovision, Ovidiu Anton, reprezentantul Romaniei la editia din acest an, nu mai poata participa la renumita competitie internationala. TVR a acumulat datorii de 10 milioane de euro la European Broadcasting Union (EBU), si a fost descalificata anul acesta de la Eurovision.

Dupa nenumarate insistente de a se plati datoriile, anuntul oficial a venit in urma cu putin timp de la European Broadcasting Ununion, care anunta suspendarea Romaniei si eliminarea lui Ovidiu Anton din concurs.

„Este regretabil faptul că suntem siliți să luăm această decizie. Suntem dezamăgiți că toate încercările de a rezolva această problemă nu au primit răspuns din partea autorităților române. În ultimele săptămâni, EBU a luat notă de sugestia ministrului de Finanțe din România de a plasa sub insolvență Televiziunea Română, ceea ce ar putea conduce la o profundă restructurare a instituției. Datoriile TVR pun în pericol stabilitatea financiară a EBU”, a declarat directorul general al EBU, Ingrid Deltenre.

ovidiu-anton-eurovision

Iuliana Marciuc a declarat, la Antena 3, ca Ovidiu Anton a fost informat despre decizia eliminarii din competitie si este extrem de dezamagit de faptul ca nu va mai reprezenta Romania la un concurs atat de important. Artistul trebuia sa plece maine la Bruxelles, dupa un turneu de promovare in mai multe orase europene unde a fost foarte bine primit de public si ceilalti artisti din concurs.

Intre timp, a venit si reactia lui Ovidiu Anton: „Dragi prieteni, am primit si eu intr-un final instiintarea oficiala. Incerc sa zambesc si sa nu ma ia valul insa… e nedrept. Eu raman acelasi, acelasi artist sincer, acelasi luptator care a castigat prin votul juriului si al publicului… dar cu toate astea, paradoxal, trebuie sa ma declar invins… De cine? De ce? Corect? Nu stiu cum sa o spun frumos acum asa ca ma abtin”, a scris artistul pe pagina lui de Facebook.

La scurt timp dupa anuntul EBU, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat ca nu s-a putut gasi un cadru legal pentru a se plati datoria Televiziunii Romane desi s-a incercat acest lucru in ultimele zile. Ultimatumul dat de European Broadcasting Union a expirat aseara, la ora 20. Pana la acest termen, trebuia achitata datoria de zece milioane de euro.

 

Scrie un comentariu