News

SOC! Romania nu mai participa anul acesta la Eurovision? Iata de ce!

Scris de Sorin Dutoiu

Dupa mai bine de 13 ani consecutivi in care artistii nostri s-au luptat sa ajunga in finala Eurovision, in 2012 Romania se pare ca nu va mai participa, din start, la renumitul concurs european de muzica. De vina sunt problemele financiare ale TVR-ului care nu isi mai permite sa suporte deplasarea si promovarea reprezentantilor alesi de public.

Se apropie luna februarie si nu avem niciun semn despre inscrierile la preselectia nationala Eurovision 2012.

Pe 31 decembrie 2010, in noaptea dintre ani, TVR organiza cea mai recenta selectie nationala, in urma careia ieseau castigatori cei de la Hotel FM. Rockerii ne-au reprezentat tara la concursul din 2011.

In 2012, am putea sa ne luam adio de la competitie. TVR-ul are probleme financiare grave iar alocarea unui buget catre Eurovision ar reprezenta un moft pe care nu si-l permit.

La fel s-a intamplat in urma cu mai multi ani cu Cerbul de Aur, festival care nu va mai reinvia nici anul acesta.

„In TVR sunt probleme mult mai grave legate de lefurile oamenilor, de dat oameni afara si de multe alte chestiuni mult mai complicate decat un festival pe care, din punctul meu de vedere, n-as vrea sa-l tinem pentru ca, oricat de buni ar fi reprezentantii nostri, din cauza votului geopolitic, niciodata nu vom avea o asemenea reprezentare incat sa castigam. Cu toate acestea, n-am votat niciodata impotriva participarii Romaniei la Eurovision”, a declarat Sorin Burtea, reprezentantul salariatilor SRTV in CA al TVR, pentru ring.

Desi muzica romaneasca a luat cu asalt topurile internationale, prin intermediul unor artisti arhicunoscuti, Romania nu va mai figura in aceste conditii printre tarile care se lupta pe scena pentru marele premiu.

La selectia nationala din acest an intentionau sa participe si Ionita si Viorica din Clejani, cunoscuti publicului pentru show-urile lautaresti pe care le fac in cadrul emisiunilor TV si pe scena.

Cei doi artisti aveau siguranta ca vor reprezenta Romania cu brio atat timp cat pot sa cante live si sa ofere un show de neuitat care poate fi considerat de publicul european drept pitoresc si interesant.

„Eu va spun ca daca trecem de faza asta, noi luam locul I. Aducem Eurovisionul in Romania”, au declarat ei anul trecut.

Scrie un comentariu