Stiri externe

Regina Marii Britanii, 68 de ani de la încoronare. Cum arăta atunci!

Scris de Ana Kozma

Ieri a fost o zi de mare importanță istorică. S-au împlinit 68 de ani de la momentul în care Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost încoronată, pornind astfel un un capitol al monarhiei britanice. Iată cum arăta Regina pe 2 iunie 1953.

Regina Marii Britanii, 68 de ani de la încoronare. Cum arăta atunci!

Pe data de 2 iunie 1953, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii era încoronată cu fast la Westiminster Abbey. A fost pentru prima oară în istoria monarhiei britanice când ceremonia de încoronare a fost transmisă live la televizor.

Elizabeth i-a luat locul pe tron tatălui său, regretatul Rege George al VI-lea. Acesta a încetat din viață în februarie 1952.

Atunci, fiica sa cea mare a devenit şef al Commonwealth şi Regină a şapte ţări independente ale Commonwealth-ului. Este vorba despre Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Pakistan şi Ceylon.

Elisabeta avea doar 25 de ani atunci când a preluat responsabilitățile tatălui său și este cel mai longeviv monarh britanic.

La momentul încoronării, Regina avea 27 de ani. Cu acea ocazie, a purtat o rochie din satin semnată Norman Hartnell. Cu fire de aur și argint, pe rochie erau brodate manual emblemele Marii Britanii și a Commonwalth.

Pe cap, Regina a purtat diadema de stat George al IV-lea, cîmpodobită cu 1333 de diamante şi 169 de perle.

Ce însemnătate au broșele Reginei Marii Britanii

Scrie un comentariu