ADPM Cool Stiri externe Vedete

Regina Elisabeta a II-a a implinit 90 de ani! Imagini fabuloase cu suverana Marii Britanii

Scris de Alexandru Manea

Regina Elisabeta a II-a a implinit 90 de ani! Imagini fabuloase cu suverana Marii Britanii au fost publicate de presa din toata lumea cu ocazia aniversarii, fiind considerata un adevarat style icon. Pe strazile din Londra a fost sarbatoare iar Garda Regala a tras salve de tun in cinstea Reginei, care s-a intalnit astazi cu supusii ei.

Regina Elisabeta Aniversare

Este zi de sarbatoare in Marea Britanie si, mai ales, la Palatul Buckingham. Garda regală a tras 41 de salve de tun în Hyde Park, din Londra, pentru a marca ziua de naştere a reginei, care a ieşit pe străzile din Windsor pentru a se întâlni cu supuşii. În cursul serii, suverana va aprinde o torţă, prima din totalul de 1.000 ce vor fi aprinse în toată ţara cu această ocazie.

Regina Elisabeta Aniversare 2

Regina Elisabeta Aniversare 3

Oficialii Casei regale au difuzat o noua serie de timbre care marcheaza cei 90 de ani de viata ai reginei. Alaturi de suverana, tabloul a fost completat de printul Charles, mostenitorul Coroanei, printul William, nepotul cel mare, si micul print George. Pentru el a fost pregatit un soi de podium, ca sa fie la inaltimea evenimentului.

Regina Marii Britanii la 90 de ani

Regina Marii Britanii la 90 de ani 6

Regina Elisabeta s-a nascut in Londra, la 21 aprilie 1926, primul copil al Printului Albert, Duce de York si al Ducesei de York. In momentul nasterii sale, Elisabeta era a treia in linia de succesiune la tronul britanic, in urma unchiului sau, Printul de Wales si al tatalui ei.

Regina Marii Britanii la 90 de ani 2

Atunci cand acesta din urma a devenit rege, in 1936, la abdicarea fratelui sau, Elisabeta s-a transformat in mostenitoare a tronului si detinatoare al titlului “Her Royal Highness The Princess Elizabeth”. Incoronarea oficiala a Elisabetei a avut loc la Abatia Westminister, in data de 2 iunie 1953, la varsta de 27 de ani. De 64 de ani ii conduce pe britanici si este una dintre cele mai iubite fete regale din lume. Un sondaj recent arata ca doua treimi dintre britanici isi pretuiesc suverana si raman atasati de monarhie.

Regina Elisabeta a Doua Bunta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cunoscută pentru stilul său conservator în privința vestimentației, a purtat de-a lungul domniei sale de peste 60 de ani, cu o eleganță deosebită, paltoane în toate culorile curcubeului.  Și cum în peisajul regal, hainele nu sunt doar un banal element vestimentar, ținuta reginei Elisabeta a II-a a îndeplinit întotdeauna cu strictețe, indiferent de context, rolul de uniformă, creionat de nelipsiţii pantofi cu toc jos, genţile discrete şi binecunoscuta pălărie.

Regina Elisabeta a Doua 1

Regina Elisabeta a Doua 2

Regina Elisabeta a Doua 6

Regina Elisabeta a Doua 3

QUEEN OUTFITS

În urmă cu câțiva ani, Hillary Alexander, expert britanic în modă, declara că „regina nu urmăreşte niciun trend – asta ar fi absolut înfiorător. Arată mereu adecvat, elegant, niciodată nu exagerează. Are garderoba cel mai bine aleasă din lume”.

Regina Elisabeta are o avere impresionanta de 425 de milioane de dolari. Suverana Marii Britanii are aproape 75 de milioane de dolari din investiţii, 160 de milioane de dolari sunt bani moşteniţi de la mama ei, are proprietăţi în valoare de 110 milioane de dolari, o colecţie de timbre care valorează 75 de milioane de dolari şi un grajd de 10 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Familia regala a Marii Britanii

Regina Elisabeta

 Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei si colectia de arta nu fac parte din averea Reginei Elisabeta, ele fiind pastrate pentru viitoarele generatii. Casa Regala valoreaza 57 de miliarde de dolari din economia Marii Britanii, sustin analistii.

Regina beneficiaza de multe avantaje inedite: are dreptul sa conduca fara permis de conducere dupa ce a invatat sa conduca un tanc in timpul celui de-al Razboi Mondial. Nu are nevoie de pasaport sa calatoreasca, sarbatoreste doua zile de nastere, are propriul bancomat, nu plateste impozite, nu poate fi arestat si are propriul sau poet.

 

 

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu