News

Reactie dupa atentatul din SUA! Quentin Tarantino: „Violenta din filme nu are de-a face cu lumea reala!”

Scris de Administrator

Quentin Tarantino, regizorul productiei „Django Unchained”, a fost vizibil deranjat atunci cand un banal interviu la radio a degenerat intr-o discutie despre faptul ca violenta prezentata in filme a dus la acte de violenta in lumea reala.

Intrebat de Terry Gross, gazda show-ului „Fresh Air” de la NPR, daca placerea lui de a realiza filme violente a fost diminuata de anumite evenimente tragice precum acela in care un tanar a deschis focuri de arma intr-o scoala pe data de 14 decembrie 2012, regizorul Quentin Tarantino a declarat:

„M-as uita la un film kung-fu la trei zile dupa masacrul de la Sandy Hook? Poate! Fiindca nu au deloc de-a face una cu cealalta! Sunt chiar foarte deranjat. Mi se pare lipsa de respect sa vorbim despre filme. In primul rand fata de memoria celor care au pierit. Reala problema consta in sanatatea mentala si controlul armelor.”

Dezbaterea vis-a-vis de violenta prezentata in filmele realizate la Hollywood si in show-uri de televiziune s-a intensificat in urma evenimentului tragic ce a avut loc la Scoala Elementara Sandy Hook, in urma caruia 20 de copii si 6 adulti si-au pierdut viata.

Scenele de violenta din cel mai recent film al lui Quentin Tarantino, „Django Unchained”, au fost folosite intr-un video menit sa evidentieze ipocrizia starurilor de cinema care militeaza pentru legi mai stricte in ceea ce priveste portul de arma, in acelasi timp in care joaca personaje violente pe micile si marile ecrane.

Scrie un comentariu