Stiri externe

Radioul doar cu si despre femei. Iata ce se discuta zi de zi!

Scris de Sorin Dutoiu

In Congo a fost infiintat un post de radio unde lucreaza doar femei si in emisiunile caruia se discuta doar despre situatia femeilor din tara. Una deloc favorabila, stiindu-se ca este cea mai ridicata rata de violuri si de discriminare sociala.

Radioul doar cu si despre femei

Daca in America femeile s-au unit pentru a demonstra in numar record in orasele de pe tot teritoriul tarii, in Congo a fost infiintat un radio unde lucreaza doar femei si care difuzeaza emisiuni in care se discuta doar despre situatia femeilor din tara.

O situatie deloc favorabila, tinand cont ca Republica Democratica Congo a fost denumita “capitala violurilor”. Jurnalista Douce Namwezi, in varsta de 28 de ani, s-a saturat ca femeile din tara ei sa fie tot timpul portretizate ca si victime si a luat initiativa sa arate ca in Congo exista atatea femei de cariera care urca pe scara sociala si care merita tot respectul.

“Femeile din Congo nu sunt doar victime ale violurilor sau ale situatiei economice. Suntem dinamice, lideri, prietene, mame”, a declarat Daouce.

A durat patru ani pana cand sa infiinteze acest post de radio, MAMA Radio. La inceput nimeni nu ii dadea sanse de reusita. Totusi, dupa un an de zile, radioul avea sa fie ascultat de 2 milioane de oameni.

In aceasta perioada discutiile din emisiunile transmise au devenit subiect de dezbatere in oras. S-a discutat despre faptul ca este in regula ca femeile sa poarte pantaloni sau sa intre in armata si chiar s-a vorbit despre metodele de contraceptie si de gestionare a sarcinii. Apeleaza, de multe ori, la marturiile femeilor de rand, tranformand povestile lor in lectii de viata.

Scrie un comentariu