Stiri externe Video

QAnon Shaman a fost arestat. Cine este Jake Angeli

Scris de Ana Kozma

Acuzat că a pătruns ilegal în Capitoliu în timpul luării cu asalt a Congresului de către simpatizanţi ai lui Donald Trump, QAnon Shaman a fost arestat sâmbătă. Iată cine este Jake Angeli.

QAnon Shaman a fost arestat. Cine este Jake Angeli

Jake Angeli, bărbatul care a fost fotografiat săptămâna trecută intrând ilegal în capitoliu, a fost arestat sâmbătă. Autointitulat QAnon Shaman, bărbatul în vârstă de 32 de ani a ajuns celebru din pricina look-ului său inedit. Fără cămașă, cu fața vopsită și purtând pe cap o căciulă de blană cu coarne.

„Jacob Anthony Chansley, alias Jake Angeli, din Arizona, a fost acuzat că a intrat cu bună știință, în mod violent, în Capitoliu, fără să fi avut această autoritate”, a menționat Departamentul de Justiție într-o declarație oficială.

Jake Angeli a participat la mai multe proteste pro-Trump din Pheonix, Arizona și este cunoscut sub denumirea de QAnon Shaman. De asemenea, el a participat și la mitingurile împotriva închiderii business-urilor în contextul pandemiei de COVID-19.

Într-un interviu, Angeli a spus că folosește pălăria și fața pictată pentru a atrage atenția. Astfel încât să poată împărtășicu mai multă lume convingerile sale.

Jake Angeli este unul dintre mulți susținători ai lui Trump care au asaltat miercuri Capitoluliul SUA, obligându-i pe parlamentari să evacueze clădirea în timpul numărării voturilor Colegiului Electoral.

Unde se retrage Donald Trump după ce îi predă ștafeta lui Joe Biden

Scrie un comentariu