Evenimente Stiri externe

Progresism la Brit Awards. Cum vor putea câștiga artiștii non-binary!

Scris de Ana Kozma

Progresism la Brit Awards. Organizatorii celebrei gale anunță că vor renunța la premiile pentru interpretare acordate în baza genului. Mai exact, este vorba despre premii de genul Artista Anului și Artistul Anului. Iată cum vor putea câștiga artiștii non-binary.

Progresism la Brit Awards. Cum vor putea câștiga artiștii non-binary!

Organizatorii galei anuale de premiere Brit Awards anunță schimbări majore. Vor renunța la premiile acordate în baza genului. Fiindcă există artiști care nu se identifică cu un gen sau altul, nu vor mai exista premii distincte gen Artista Anului și Artistul Anului. De anul viitor, va fi acordat un singur premiu pentru Cel Mai Bun Artist.

Categoriile de premii nu vor mai fi așadar împărțite în funcție de gen masculin sau feminin. Schimbarea vine în sprijinul artiștilor non-binary, care nu se identifică neapărat cu unul dintre aceste genuri.

Birt Awards, ediția de anul viitor, va avea loc pe 8 februarie și va include 4 noi categorii de premii. Este vorba despre „cel mai bun artist alternative/rock”, „cel mai bun artost hip-hop/grime/rap”, „cel mai bun artist dance” și „cel mai bun artist pop/R’n’B”. La toate aceste categorii, premiile vor fi acordate în urma voturilor publicului.

În vreme ce mulți îmbrățișează aceste schimbări, alții le blamează. Aceștia din urmă nu privesc cu ochi buni faptul că din categoriile de premii va dispărea complet genul feminin. Artistele de sex feminin vor avea astfel, de acum, mai puține șanse de a primi un trofeu în cadrul Brit Awards.

Artistul britanic Sam Smith este unul dintre artiștii care se identifică ca fiind non-binary.

Cum s-au îmbrăcat vedetele la Brit Awards 2021

Scrie un comentariu