News

Circ sau transparenta? Procesul lui Conrad Murray va fi televizat!

Scris de Alexandru Manea

Procesul lui Conrad Murray, doctorul acuzat de omor prin imprudenta, responsabil de moartea lui Michael Jackson, ar putea fi televizat. Publicul va putea avea astfel acces in sala de judecata prin intermediul camerelor de filmat.

Procesul lui Conrad Murray, medicul acuzat ca ar fi cauzat moartea lui Michael Jackson, va fi televizat, se pare. Judecatorul Curtii Supreme din Los Angeles este de acord cu intruziunea camerelor de filmat in sala de judecata atata vreme cat ele nu deranjeaza bunul mers al procesului.

Michael Pastor isi doreste plasarea camerelor de filmat in locurile cel mai putin intruzive in sala de tribunal si a solicitat echipelor de jurnalisti de la posturile locale de televiziune sa ii furnizeze o lista detaliata cu schema de amplasare a microfoanelor si camerelor video.

Echipele de filmare nu vor fi insa prezente in prima zi a audierilor atunci cand sevor selecta membrii juriului.

Judecatorul Curtii Superioare din Los Angeles a luat decizia de a-l trimite pe doctorul lui Michael Jackson, Conrad Murray, in instanta, la proces, sub acuzatia de omucidere involuntara.

O serie de martori au ridicat mari semne de intrebare cu privire la comportamentul neprofesional a doctorului Murray din 25 iunie 2009, ziua in care cantaretul a murit de intoxicatie acuta cu anestezicul Propofol.

In timpul audierii preliminare, unde se urmarea convingerea judecatorului ca exista destule dovezi pentru un proces complet, au fost luati ca martori si paramedicii care au venit la fata locului in momentul decesului, bodyguard-ul sau personal si un detectiv care l-a intervievat pe Dr. Murray.

Autoritatile vor sa arate faptul ca Murray i-a administrat lui Michael Propofol in ziua in care a murit, dupa care l-a lasat nesupravegheat. Acesta a pretins ca nu stie sa aplice corect CPR, a incercat sa ascunda medicamentele pe care i le-a administrat lui Michael si nu a sunat medicii decat la ceva timp dupa ce clientul lui a murit.

Doctorul Murray a pledat nevinovat la acuzatiile impotriva lui, insa, daca va fii condamnat, se va confrunta cu o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare.

Scrie un comentariu