News

Adio Pro TV in reteaua Dolce! Iata cu ce a fost inlocuit!

Scris de Alexandru Manea

Posturile TV ale trustului Pro nu se mai regasesc in reteaua de programe Dolce, detinuta de Romtelecom. Sute de mii de oameni au acum parte de alte posturi TV.

Cele 11 canale ale trustului Pro nu mai sunt disponibile abonatilor retelei de programe Dolce, detinuta de Romtelecom.

Ele au fost inlocuite cu o serie de canale internationale specializate in filme si programe de divertisment.

Astfel, in locul unor posturi precum Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International, abonatii din Romania au acum ocazia sa urmareasca
HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonatii cu receptoare HD: Eurosport 1 HD si Shorts HD.

Pro TV-ul mai poate fi insa urmarit prin platformele IPTV si CATV ale Romtelecom, astfel ca cei care doresc sa beneficieze de el pot suna la 1930 (gratuit in reteaua Romtelecom) si sa solicite conectarea la serviciul de televiziune prin tehnologiile IPTV sau cablu TV.

S-a ajuns in aceasta situatie dupa multe luni de negocieri esuate intre Pro TV S.S. si Romtelecom privind costurile de retransmisie a programelor.

„In decursul negocierilor incepute in luna septembrie, ROMTELECOM nu si-a aratat disponibilitatea de a plati pentru canalele PRO TV un pret care sa exprime valoarea corespunzatoare pe care canalele PRO TV o reprezinta in pretul platit de fiecare abonat ROMTELECOM.

Succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazeaza in primul rand pe atractivitatea PRO TV si a altor canale romanesti, care determina intr-o proportie covarsitoare decizia de abonare.

PRO TV face in fiecare an investitii masive in continut pentru a satisface asteptarile telespectatorilor.

Este corect ca valoarea acestui continut, pentru care distribuitori precum ROMTELECOM obtin venituri din abonamente, sa se reflecte in pretul pe care furnizorii acestor servicii il vor plati de acum inainte PRO TV.”, a declarat Anca Budinschi, Director General PRO TV S.A.

Scrie un comentariu