Recomandarea ADPM

Sa luam exemplu! Printul Charles ne invata cum sa apreciem Romania!

Scris de Alexandru Manea

Romanii care au obiceiul de a-si denigra tara ar trebui sa asculte discursul pe care Printul Charles al Marii Britanii l-a sustinut la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in cadrul caruia a explicat de ce el a ajuns sa iubeasca Romania si cu ce noi toti ne putem mandri, avand o tara „frumoasa” si „unica” in Europa.

printul-charles-romania-1

Cateodata este, poate, necesar sa ii ascultam pe cei de „afara” vorbind frumos de tara noastra pentru a ajunge ca noi, cei care o reprezentam, sa o apreciem si sa o iubim.

Printul Charles al Marii Britanii ne-a oferit o lectie in acest sens prin discursul rar oferit in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, dupa ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa.

Rezistenta si spiritul poporului roman si bogata identitate culturala, religioasa si etnica ce au facut ca aceasta tara sa fie unica in Europa l-au facut sa declare:

printul-charles-in-romania

„Acestea sunt motivele care au adus Romania aproape de inima mea, dar, dincolo de asta, am ajuns sa iubesc Romania pentru frumusetea ei naturala, unica si nepervertita, pentru peisajele si comunitatile rurale fascinante.

Romanii au multe motive de mandrie, iar aceasta mandrie ar trebui sa va determine sa faceti tot posibilul pentru a va pastra stilul traditional de viata si arhitectura istorica.

Fiind acum bunic si avand in vedere afectiunea mea pentru aceasta tara si pentru acest popor, sunt foarte preocupat de viitorul tuturor nepotilor romani si de mostenirea lor unica din punct de vedere cultural, spiritual, natural”.

Scrie un comentariu