Evenimente Stiri Interne

Principele Nicolae si Alina Binder, nunta la Sinaia. De ce au lipsit mama si matusa lui!

Scris de Alexandru Manea

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, Principele Nicolae al Romaniei, cum este cunoscut de public, nepotul regelui Mihai, s-a casatorit cu Alina Binder in cadrul unei ceremonii organizata la Sinaia. Iata ce s-a intamplat si cum au ajuns localnicii sa strige „Traiasca viitorul rege al Romaniei!“, in momentul in care l-au vazut.

Principele Nicolae si Alina Binder, nunta la Sinaia. De ce au lipsit mama si matusa lui!

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, nepotul regelui Mihai, cel care a purtat, pana in 2015, in mod oficial, titlul Principele Nicolae al Romaniei, s-a casatorit cu Alina Binder, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc in Sinaia.

Cununia religioasa a avut loc la Biserica Sf. Ilie din Sinaia, iar petrecerea s-a desfasurat la Cazinoul din Sinaia, in prezenta a peste 200 de persoane.

Respectand traditiile nuntilor regale, mirii au fost transportati cu caleasca de la biserica spre locatia petrecerii. Pe drum, ei au salutat multimea, unii localnici strigand chiar „Traiasca viitorul rege al Romaniei!“, fiind de parere ca el merita acest statut, desi a fost inlaturat de familia regala de la succesiunea la tron.

Mirii au iesit apoi la balconul casinoului din Sinaia pentru a saluta multimea, asa cum se intampla si in cazul nuntilor regale britanice.

Prin aceasta casatorie, Alina Binder a devenit oficial Alina de Romania.

Alina a purtat o rochie de mireasa realizata de Parlor, inspirata de modele purtate de regalitati, dar si de motive traditionale romanesti.

Pentru realizarea acesteia au fost necesari 14 metri de matase, 4 metri din tulle de matase, pentru voal, brodat cu flori de camp. A doua rochie purtata de mireasa a fost mai fluida, plisata manual.

Principesele Margareta si Elena au lipsit

Intrucat Nicolae nu mai este recunoscut de familia regala ca mostenitor al coroanei, de la eveniment au lipsit chiar si mama lui, Principesa Elena, precum si matusa, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, desi acestea au fost invitate.

Principesa Margareta se afla in acele momente in Soultzmatt si Haguenau din Alsacia, Republica Franceza, la invitatia oficiala a autoritatilor celor doua municipalitati.

A fost insa prezenta sora mirelui, Karina, cea care i-a luat locul la succesiunea la tron, aflandu-se acum pe locul trei in linie, dupa mama sa, principesa Elena, si matusa sa, Principesa Margareta, seful Casei Regale si Custode al Coroanei Romaniei.

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu