ADPM Cool Evenimente

Primul Fashion Week Vegan va avea loc in februarie la Los Angeles

Scris de Iancu Iulia

Pe lista de fashion week-uri se mai adauga inca un eveniment important, cu un impact major in moda. Vorbim despre primul Fashion Week Vegan.

In curand, perioada celor mai mari fashion week-uri din lume va incepe. Toti oamenii din domeniu vor calatori de la New York la Londra. De acolo se vor indrepta spre saptamana modei care are loc la Milano, iar ultimul stop va fi la Paris.

Pe harta marilor saptamani ale modei, se mai adauga inca un eveniment major. Vorbim despre primul fashion week vegan care va avea loc la Los Angeles, in perioada 1-4 februarie.

Lumea modei intampina schimbari esentiale. In acest moment brandurile si designer-ii devin din ce in ce mai constienti de faptul ca e nevoie sa fie mult mai atenti la impactul pe care il au alegerile lor asupra mediului inconjurator.

View this post on Instagram

This black ensemble (T.167 to C-1985) was designed by Rei Kawakubo for Comme des Garçon in 1982. . The roots of the anti-fashion movement can be traced back to the 1990s, when designers started to overtly criticise human obsession with glamour. By definition, the movement stood in opposition to the fashion establishment. It rejected the excess of the 80s, while it has also built a new kind of fashion awareness, cultivated by Martin Margiela and Rei Kawakubo. . It seems we are now arriving at a moment when canons need to be subverted. We believe Vegan Fashion is the new anti-fashion movement of the century. #veganfashionweek #veganfashion #thefutureoffashion #commedesgarcons #reikawakubo #antifashion #inspiration

A post shared by VEGAN FASHION WEEK (@veganfashionweek) on

Faptul ca acum exista Vegan Fashion Week este un pas important si oportun in cadrul curentului sustenabilitatii care prinde amploare.

Los Angeles este primul oras care gazduieste intaia editie a Vegan Fashion Week. De ce tocmai Los Angeles? Pentru ca acesta este cel mai mare oras din SUA care a interzis vanzarea hainelor si accesoriilor din blana naturala. Statul California a interzis, de curand, si testarea cosmeticelor pe animale. Avand toate aceste motive, Los Angeles merita cu desavarsire sa gazduiasca primul Vegan Fashion Week.

Emmanuelle Rienda este fondatoarea Vegan Fashion Week si lupta aprig pentru drepturile animalelor. Intr-un interviu pentru VegNews a declarat ca: “Vreau sa initiez discutii si dezbateri in interiorul industriei care sa duca la educatie si evolutie. De asemenea, vrem sa se creeze o legatura puternica intre cele mai importante valori ale noastre: respectul pentru viata, drepturile animalelor si natura.”

(Vegan Fashion Week) “este un omagiu adus animalelor si o oda care sa puna capat exploatarii animalelor, sub orice froma. Acest eveniment este gandit sa ofere experiente noi, acolo unde moda intalneste activistii.”

„Invitatii vor avea parte de experiente unice in cadrul Vegan World, care se va desfasura in interiorul California Market Center. Organizatorii au pregatit o selectie clara de designeri care nu folosesc materiale provenite de la animale, un lounge Vegan si diferite workshop-uri si activitati.

Vegan Fashion Week va incepe pe 4 ianuarie, iar organizatoarea evenimentului, Emmanuelle Reinda isi doresete ca Vegan Fashion Week sa prinda amploare si sa se organizeze in fiecare an

Scrie un comentariu