ADPM Health

Primele rezultate ale programului KAPO – Sanatate pe Ghete,  lansat de Kinga Sebestyen in Oradea 

Scris de Alexandru Manea

80 de persoane din Oradea si din zonele invecinate fac de doua luni exercitii pe ghete rebound, fiind tot timpul monitorizate de o echipa de medici. Specialistii analizeaza evolutia starii lor de sanatate si transformarea fizica de care au parte. 

Primele rezultate ale programului KAPO – Sanatate pe Ghete,  lansat de Kinga Sebestyen in Oradea 

Cele 80 de persoane au fost selectate la inceputul anului pentru a participa la studiul „KAPO – Sanatate pe Ghete”, unic in lume, initiat de Kinga Sebestyen, ce va demonstra la final, beneficiile programului asupra sanatatii.

Dupa doua luni de antrenament, persoanele participante la studiu au slabit, si-au remodelat silueta, iar starea lor de sanatate s-a imbunatatit considerabil.

“Avem 80 de persoane cu varsta intre 10 si 60 de ani care au fost selectate in studiul KAPO – Sanatate pe Ghete. Multe dintre ele au fost diagnosticate la inceput cu diverse probleme de sanatate, de la obezitate pana la afectiuni ale coloanei vertebrale, ori au suferit operatii la spate sau la genunchi. Am adaptat exercitiile pe ghete rebound pentru fiecare participant, am creat un regim alimentar flexibil, usor de urmarit, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Acestea au slabit pana acum intre 3 si 12 kilograme.

Am constatat schimbari radicale la nivelul diametrului taliei, al coapselor, pulpelor, genunchilor. Nivelul de colesterol a scazut, nivelul glicemiei s-a stabilizat.

Din evaluarea partiala rezulta ca participantii au respiratia mult mai buna, au capatat o rezistenta mai mare la efort, dorm mai bine si unii dintre ei ne-au declarat ca nu mai sforaie. Avem, spre exemplu un medic cu un singur plaman care ne-a declarat ca a inceput sa dea mai mult randament la serviciu, sa aiba mai multa putere si o rezistenta mai mare la efort. Toti participantii ne-au spus ca, de cand vin la antrenamente, au capatat o stare generala de bine, sunt mai optimisti, mai sociabili, se bucura mai mult de viata.

Medicii din echipa KAPO monitorizeaza constant evolutia starii lor de sanatate. La finalul studiului vom oferi detalii complete despre situatia fiecarui participant, de unde a plecat si unde a ajuns. Suntem foarte bucurosi de rezultatele pozitive de pana acum”, declara Kinga Sebestyen.

Echipa de medici este compusa din Conf.univ.dr. Ligia Olivia Burta, medic primar medicina de laborator, Lect.univ Dr. Dorina Maria Farcas, medic primar recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicina generala, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportiva si lipoterapie, sef lucrari  Lect.univ dr. Corina suteu, medic primar medicina muncii, si medicul psiholog Corina Chiorean.

nor

Participantii au fost incadrati in grupe diferite: supraponderali, cu probleme de postura corporala, probleme cu coloana vertebrala, genunchii,  cu diabet, si persoanele sanatoase.

Toti participantii la studiul medical fac antrenamente pe ghete rebound cate o ora, de trei ori pe saptamana.

Kinga Sebestyen, initiatoarea studiului „KAPO – Sanatate pe Ghete”, este cea care a adus Kangoo Jumps in Romania, distribuitor in Europa de Est si Scandinavia, cu o experienta de peste 25 de ani in sport, nutritie si dezvoltatorul programului de slabit Fat Burning by Kinga.

 

Studiul “KAPO – Sanatate pe Ghete” doreste sa dovedeasca ca, prin programele pe ghete rebound recomandate de Kinga Sebestyen se pot crea/ preveni/schimba obiceiurile si comportamentele de risc legate de stilul de viata in diferite boli, indiferent de sex sau varstã.

Dupa realizarea studiului amanuntit si publicarea rezultatelor, se va pune la Oradea bazele unui “Centru pilot KAPO- sanatate pe ghete”, unic in lume. Pentru a veni in ajutorul generatiei tinere, in scopul preventiei cresterii riscului de imbolnavire, se va lansa un set de programe de reabilitare si recuperare pe ghete pentru spitale, scoli, gradinite, centre de reabilitare si sali de fitness.

Kinga Sebestyen a donat 10.000 de euro, alaturi de pasionatii de Kangoo Jumps, pentru copiii bolnavi de cancer

in plus, se vor organiza, la nivel national si international, evenimente stiintifice si sportive, avand ca si tema de interes promovarea programului de sanatate “KAPO program medical de preventie ‘SaNaTATE PE GHETE ” si se vor forma noi specialisti care vor lucra cu publicul larg in vederea preventiei sau a tratarii afectiunilor medicale prin programele create de Kinga Sebestyen in colaborare cu specialisti in medicina.

Colaborarea pentru realizarea acestor obiective se realizeaza in colaborare cu Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Clinica Medicris, Centrul de Sanatate si Lipoterapie dr Alin Iova, Centrul de Transfuzie Sanguina Bihor, Primaria Municipiului Oradea  si profesionisti cu interes in acest domeniu.

Scrie un comentariu