Stiri externe Style Judgement

Primele doamne ale Americii. Care a fost cea mai eleganta?

Scris de Ana Kozma

Primele Doamne ale Americii au fost tot timpul admirate de public si s-au aflat in atentia presei de pretutindeni. Va invitam astazi la o retrospectiva a celor mai elegante Prime Doamne din istorie.

Primele doamne ale Americii. Care a fost cea mai eleganta?

Fie ca vorbim despre Jackie Kennedy, Patricia Nixon, Michelle Obama sau Melania Trump, eleganta a fost intotdeauna un atribut al Primelor Doamne ale Statelor Unite ale Americii.

Jacqueline Kennedy Onasis este una dintre figurile remarcabile atunci cand vine vorba despre istorie si moda. Cunoscuta in special pentru stilul ei inconfundabil si gratie, in cei doi ani ca Prima Doamna, Jackie Kennedy a realizat foarte multe. De la numeroase vizite de stat, redecorarea Casei Albe si pana la primul tur televizat al Casei Albe.

Cunoscută drept Lady Bird, Claudia Johnson a preluat titlu de Prima Doamna de la Jacqueline Kennedy atunci cand Presedintele Kennedy a fost asasinat in 1963. Cel mai important proiect al sau in timpul mandatului Presedintelui Lyndon B. Johnson a fost crearea „First Lady’s Committee for a More Beautiful Capital”, lansata ulterior la nivel national. Scopul acesteia a fost de a infrumuseta parcurile publice si autostrazile.

Patrica Nixon a fost Prima Doamna a Statelor Unite ale Amercii din 1969 pana la demisia sotului sau, Richard Nixon, in 1974.

Betty Ford a ocupat un rol mai radical ca Prima Doamna in timpul mandatului sotului sau, Presedintele Gerald Ford, din 1974 pana in 1977. Opiniile sale social liberale au provocat adesea conflicte cu partidul republican, intrucat Ford a pledat puternic pentru modificarea egalitatii drepturilor si a vorbit despre subiecte tabu la acea vreme, cum ar fi controlul armelor, feminism si salariu egal pentru barbati si femei. A intrat in istorie ca fiind prima Prima Doamna care si-a recunoscut lupta cu dependenta de alcoolul si droguri.

Prima Doamna Rosalynn Carter a fost fotografiata pe balconul Casei Albe pentru Vogue in 1977. O figura politica, ea a participat adesea la sedintele de cabinet si a sustinut cauze precum sanatatea mintala si amendamentul privind drepturile egale in timpul mandatului sotului sau, Jimmy Carter.

Fosta stea de cinema, Nancy Reagan a stralucit ca Prima Doamna in timpul presedinției sotului sau, Ronald Reagan, din 1981 pana in 1989. Stilul ei glamour a fost deopotriva adorat si criticat de publicul larg. Cea mai importanta initiativa a sa, in calitate de Prima Doamna, a fost campania de constientizare a pericolelor drogurilor „Just Say No”, care a urmarit sa-i descurajeze pe copii si tineri de la a se angrena in utilizarea recreativa a drogurilor.

Barbara Bush a ocupat functia de Prima Doamna in timpul presedintiei sotului sau, George H. W. Bush, din 1989 pana in 1993. De asemenea, a fost mama Presedintelui George W. Bush. Barbara este faimoasa pentru lansarea Fundatiei Barbara Bush pentru alfabetizarea familiei, precum si pentru perlele pe care le-a transformat in trademark.

Hillary Clinton a fost prima femeie care a detinea o diploma postuniversitara cand a ajuns la Casa Alba in calitate de Prima Doamna. Dupa timpul petrecut la Casa Alba, a ocupat functia de secretar de stat sub Presedintele Barack Obama. A incercat apoi sa ajunga din nou la Casa Alba, de aceasta data in calitate de Presedinte, atat la alegerile din 2008, cat si la cele din 2016.

Laura Bush a fost Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii din anul 1995 pana in anul 2000. In timpul mandatului sotului sau, Laura s-a concentrat in principal pe initiative in educatie si sanatatea femeilor.

Michelle Obama si-a cunoscut sotul, pe Barack Obama, in timp ce lucra la o firma de avocatură din Chicago. A lucrat la campania electorala cot la cot cu sotul ei si a intrat in Casa Alba, ca Prima Doamna, in 2008. Inițiativa ei principala a fost campania Let’s Move, care a avut ca scop stoparea obezitatii prin promovarea miscarii si a unui stil de viata sanatos.

Fostmodel si cea de-a treia sotie a Presedintelui Donald Trump, Melania Trump a lansat campania Be Best pentru combaterea atacurilor cibernetice in 2018.

Cum s-au imbracat Primele Doamne ale Americii la inaugurarea sotilor ca Presedinti ai SUA

Scrie un comentariu