Stiri Interne

Prima zi de homeschooling pentru fiica Danei Nalbaru. Iata ce a invatat!

Scris de Alexandru Manea

Sofia, fiica Danei Nalbaru si a lui Dragos Bucur, a avut ieri prima zi de lectii acasa, in sistem homeschooling. Iata ce a invatat si cine i-a fost profesor.

dana-nalbaru-fetita-homeschool

Dana Nalbaru a starnit o avalansa de reactii in Romania dupa ce a declarat ca si-a retras fiica din sistemul de invatamant public. Sofia, in varsta de noua ani, urmeaza sa invete de acum inainte acasa, cu profesori privati. Prima lectie a avut loc deja ieri, iar, din declaratiile tatalui ei, intelegem ca totul s-a derulat online.

„Ieri, in prima zi de ne-scoala, Sofia a facut primul curs de scenaristica, a stat 2 ore in fata calculatorului facand matematica si alta jumatate de ora invatand programe de calculator la cursurile online Khan Academy”, a scris Dragos Bucur pe blog.

dana-nalbaru-fiica-1

Academia Khan presupune lectii preinregistrate postate pe internet, respectiv, Youtube, si functioneaza pe baza donatiilor oferite de fundatii internationale, printre acestea si cea a lui Bill Gates.

Totusi, in urma absolvirii acestor cursuri online, nu se ofera nicio diploma, iar acestea nu sunt recunoscute ca scolile clasice, fiind considerate mai mult clase complementare.

Ce spun Carmen Iohannis si purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar

Decizia Danei Nalbaru de a-si retrage copilul de la scoala a fost disputata de multa lume. Chiar si Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, profesoara la randul ei, a comentat pe seama acestui subiect spunand:

Carmen-Iohannis-coafat

„Este mult mai bine sa fie copilul intr-o scoala, intr-o comunitate. Este in beneficiul lui si al familiei si nu se compara. Nu suntem fiinte izolate, suntem fiinte sociale, trebuie sa fim cat mai multi impreuna pentru ca asa ne simtim bine”.

La randul sau, Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat: ,,In primul rand, noi respectam legea. Aceasta metoda, homescholling, nu este acreditata in Romania. Activitatea de evaluare si acreditare a furnizorilor de educatie din invatamantul preuniversitar apartine A.R.A.C.I.P. Personal, mi-e greu sa cred ca din cele 420 de scoli acreditate, dintre care 220 private, nu a gasit una potrivita pentru copil. Eu nu am nicio problema cu aceasta decizie, dar trebuie sa ridic cateva intrebari: 1. Cine echivaleaza studiile micutei? 2. Unde da admitere? 3. Cum se va integra ulterior?”.

Scrie un comentariu