Stiri externe

Prima relatie gay de la Hollywood! Se intampla in vremea filmelor mute!

Scris de Administrator

Putini stiu ca prima relatie gay de la Hollywood, recunoscuta in mod public, se intampla pe vremea filmelor mute. Iata aici cateva detalii foarte interesante despre aceasta poveste!

prima-relatie-gay

Prima relatie gay de la Hollywood! Foarte celebru in anii 1920, William „Billy” Haines juca la acea vreme roluri principale in cele mai de succes filme si era prieten apropiat cu alte celebritati precum Cary Grant sau Joan Crawford.

A fost primul actor de la Hollywood care a recunoscut faptul ca era gay. Asta cu riscul de a-si distruge cariera!

prima-relatie-gay1

William „Billy” Haines a fost casatorit, vreme de aproape 50 de ani, cu un marinar pe care il cunoscuse in anul 1926, in timpul unei calatorii la New York. Iar despre mariajul lor s-a spus adesea ca ar fi fost cel mai fericit de la Hollywood

Desi poate parea ciudat, se pare ca in anii 1910 si 1920, oamenii erau mult mai deschisi, chiar si decat in zilele noastre, atunci cand venea vorba despre relatii intre persoane de acelasi sex.

prima-relatie-gay2

Acesta a fost, de altfel, unul dintre motivele pentru care William Haines a putut recunoaste public faptul ca este gay. Alt motiv ar fi ca, se pare, tabloidele erau pe atunci la mana unor case importante de productie, precum MGM, unde Haines era star incontestabil.

Se zvoneste ca William „Billy” Haines s-ar fi iubit cu celebritati precum Clark Gable si Ramon Navarro inainte de a se casatori cu Jimmy Shields. Mai mult, se spune ca mariajul lor ar fi fost unul deschis, iar ambii obisnuiau adesea sa „calce pe alaturi”…

prima-relatie-gay3

La un moment dat, Louis B. Meyer, mai marele MGM, l-ar fi somat pe celebrul actor sa aleaga intre cariera sa la Hollywood si Jimmy Shields, partenerul sau. L-a ales atunci pe acesta din urma.

S-a reinventat apoi rapid, devenind unul dintre cei mai cautati designeri de interior de la Hollywood.

prima-relatie-gay4

Haines a murit in anul 1973, iar Jimmy Shields a simtit atunci ca nu poate trai fara dragostea vietii lui. S-a sinucis, lasand in urma un bilet in care scria ca se simte prea singur si ca nu poate suporta aceasta situatie.

Scrie un comentariu