Stiri externe

Prima Doamnă a Cataloniei va fi o româncă. Marcela Topor din Vaslui.

Scris de Alexandru Manea

În cazul în care Catalonia se va rupe de Spania și va fi desemnată stat independent, Prima Doamnă a țării va fi o româncă, Marcela Topor, din Vaslui, aceasta fiind soția președintelui regiunii, Carles Puigdemont.

 Prima Doamnă a Cataloniei va fi o româncă. Marcela Topor din Vaslui.

Ieri a avut loc Referendumul controversat din Catalonia, nerecunoscut de Madrid, prin care se dorește ca regiunea să se rupă de Spania și să devină stat independent. Inițiativa este privită cu îngrijorare de Spania și de Uniunea Europeană, iar, dacă, în cel edin urmă, se va declara în mod oficial statul Catalonia, asistăm și la o premieră de un alt tip: primul stat din Europa, în afara României, a cărui Prima Doamnă este o româncă.

Soția celui care ar putea deveni președintele Cataloniei,  Carles Puigdemont, este o româncă din Vaslui. Este vorba de Marcela Topor.

Conform Libertatea, ea este absolventă a Facultății de Limbi Străine din Iași, și l-a cunoscut pe Carles în 1998, când se afla în Catalonia alături de o trupă de teatru pentru a participa la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru amator Gerona (Fitag).

Cei doi s-au căsătorit în anul 2000 în biserica Roses din Gerona și, apoi, pe rit ortodox, în București. Împreună au două fiice: Magali, 8 ani, și Maria, de 7 ani.

Scrie un comentariu