News Style Judgement

Cele mai scumpe blanuri din lume, acum si in Romania! Camelia Sucu, Amalia Nastase si Andreea Banica, printre vedetele impresionate de blanurile Fendi si Giuliana Teso!

Scris de Christian Stan

Exponenti ai luxului italian, marcile Fendi si Giuliana Teso, in exclusivitate prin Mengotti, au dezvaluit publicului bucurestean 25 dintre cele mai relevante modele ale celor doua case, in atmosfera inegalabila a palatului Cesianu-Racovita.

Blanurile sunt din nou in tendinte in acest sezon, indiferent de lungimea firului si indiferent de provenienta. Printre must have-urile alese de catre stilisti si directorii de moda din intreaga lume se afla chinchilla, lynx-ul sau zibelina ruseasca iar dintre pieile exotice, galuchat si crocodilul sunt pe lista preferintelor.

Inca de la inceputurile colectiilor sale, din 1984, Giuliana Teso a gandit blanurile intr-o cheie moderna, fashionable, acest lucru declinandu-se de la tehnicile menite sa le usureze greutatea pana la modele gandite in spiritul “chic nomad”, romantic sau de inspiratie pur urbana, pana la tipurile de blana utilizate in cadrul colectiei. Intreaga colectie este un joc atent orchestrat intre tipul de blana utilizat, de la cele mai noi si mai neasteptate pana la cele clasice, recunoscute.

Blanurile Fendi sunt chintesenta expresiei luxului italian. Karl Lagerfeld a adus cu sine tehnici inovatoare de tratare a tuturor materialelor folosite, de la cele mai fine si exotice blanuri la casmir, galushat, si broderii pentru o adevarata experienta “couture”. Casa Fendi are o traditie ce dateaza din 1925 anul in care Adele si Eduardo Fendi si-au deschis atelierul si primul magazin in Roma. Au devenit cunoscuti la nivel international in anii ’60, pe cand actritele si celebritatile americane se aflau la filmari la Roma. Din anii ’70 Karl Lagerfeld a devenit stilistul casei, lucrand indeaproape cu surorile Fendi.

Adriano Mengotti, proprietarul magazinului Mengotti: “Sunt foarte bucuros sa pot duce mai departe traditia Mengotti si pe piete mai noi, cum este cea de aici, din Romania, stiut fiind faptul ca femeile din Romania au apreciat si apreciaza articolele de moda care nu se demodeaza, ci din contra, capata valoare cu timpul. Blanurile prezentate astazi, sunt unice, extrem de scumpe datorita tuturor proceselor tehnologice prin care au trecut, provenientei, dar si proceselor artizanale de manufacturare. Astfel, putem spune ca aceste piese unice sunt asemenea unor opere de arta si de aceea nu este deloc intamplator faptul ca am ales sa le prezentam intr-un loc emblematic, sediul Artmark, alaturi de lucrari foarte valoroase si artisti de renume.”

Printre invitatii care au luat parte la eveniment s-au numarat Camelia Sucu, Amalia Nastase, Andreea Banica, Andreea Ibacka, Bianca Ionita, Carmen Negoita, Dana Sota, Doina Popoviciu, Irina Nicolae, Maria Marinescu, Roxana Iliescu, Rucsandra Hurezeanu, Sonia Argint Ionescu, Veronica Pascu si multi altii.

Scrie un comentariu