News

Petre Roman si-a dus copilul in pelerinaj la manastirile din Moldova

Scris de Alexandru Manea

Petre Roman si-a dus sotia si pe fiul lor, Petrus, in pelerinaj la manastirile din Moldova. Fostul prim-ministru este, de altfel, si ctitorul unei biserici si spune ca, inca dinaintea Revolutiei, obisnuia sa colinde lacasurile de cult inaintea Sarbatorilor de Pasti.

Petre Roman a dat startul colindatului manastirilor din Moldova, alaturi de sotia lui, Silvia Chifiriuc, si fiul lor, Petrus.

„La invitatia maicii starete vom petrece Pastele la Manastirea Varatec, acolo unde i-am taiat motul lui Petrus. Am ales aceasta destinatie si pentru a face un mic pelerinaj la manastirile din zona, printre care si Agapia, acolo unde Silvia mergea in copilarie impreuna cu mama ei, Sihastria, Secu si altele. Pentru Petrus va fi primul pelerinaj la manastiri”, a declarat, pentru „ring”, Petre Roman.

Fostul prim-ministru, care este si ctitorul unei biserici, spune ca si inainte de Revolutie obisnuia sa frecventeze lacasurile de cult.

„Si inainte de revolutie obisnuiam sa merg de Paste la manastiri. Imi aduc aminte ca mergeam atunci la Snagov, unde traversam cu barca pentru a ajunge la manastire la slujba de Inviere. Mai obisnuiam sa merg si la Cernica si Caldarusani. Amintiri frumoase ma leaga si de Manastirea Ramet, acolo unde sunt si ctitor”, a povestit Petre Roman.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu