News

Paula Herlo lupta pentru copiii bolnavi de cancer

Scris de Sorin Dutoiu

Dupa ce i-a intrebat pe telespectatori “Tu stii ce mai face copilul tau?”, a demonstrat ca “Avem viata in sange” si a vorbit despre sistemul sanitar in campania “Romania sa fii sanatoasa” Paula Herlo, corespondentul special al Stirilor ProTV, lupta acum pentru o noua cauza: copiii bolnavi de cancer.

Paula Herlo sustine lupta celor de la Fundatia “Slaveaza vieti” in incercarea de a construi la Timisoara un centru de diagnosticare a copiilor care sufera de cancer.

 “De fiecare data cand ma gandesc la acesti copii imi vine in minte imaginea unui baietel, Claudiu, despre care chiar am crezut ca va invinge boala. E doar unul din copiii care poate astazi ar fi trait daca in spital ar fi avut acces la tratamente performante.

Laboratorul de diagnosticare pe care vrem sa-l contruim va face diferenta pentru ca micutii vor primi tratament pe tipul de cancer pe care il au, lucru care acum nu se intampla. Margit Serban, sefa Clinicii de Tranplant Medular din Timisoara, trimite analizele copiilor la Viena ca sa le dea mai multe sanse la viata, insa curand suportul primit din partea strainilor nu va mai exista”, a declarat corespondentul  special al Stirilor ProTV.

Existenta acestui laborator ar creste considerabil speranta de viata a copiilor care sufera de cancer. Daca rata de supravietuire a copiilor ce sufera de leucemie este de 90% in tarile din vest, in Romania nu depaseste 50%.

“Proprietarii de firme trebuie sa stie ca pot dona 20% din impozitul pe profit catre aceasta cauza, suma care oricum ar fi data catre stat . La final de an, in prag de Craciun le cerem patronilor sa investeasca in vietile copiilor bolnavi de cancer, sa investeasca de fapt in miracole”, a mai adaugat Paula.

Scrie un comentariu