Evenimente News

Ce a lasat in urma Patricia Kaas la Bucuresti: un parfum cu iz interbelic si un concert memorabil

Scris de Sorin Dutoiu

Patricia Kaas a oferit ieri seara un concert memorabil la Sala Palatului. A cantat imprecabil, a dansat fara cusur pe tocuri inalte, a schimbat costume spectaculoase, a imbinat muzica lui Edith Piaf cu dans contemporan si proiectii multimedia, totul intr-o atmosfera inabusitoare. Cu o seara inainte, a lansat oficial in Romania primul sau parfum.

Patricia-Kaas-piaf-3

Vizita Patriciei Kaas in Romania a lasat in urma amintiri despre cum poate un artist cu varsta de 47 de ani sa cante si sa danseze impecabil timp de doua ore, la 35 de grade Celsius ce au creat disconfort intr-o sala arhiplina de 4000 de oameni, despre cum poate imbina exemplar muzica lui Edith Piaf cu dansul contemporan si cu proiectii multimedia, si despre cum poate un artist sa ofere si sa primeasca in aceeasi masura respect si admiratie pentru si din partea unui public ca si hipnotizat.

Patricia Kaas a reusit sa invinga prejudecata ca un concert tribut nu ar putea fi considerat o opera de arta.

Pornit ca un spectacol dedicat operei lui Edith Piaf, in care artista interpreteaza piesele celebre ale minognei frantuzoaice ce a devenit marea diva a muzicii internationale dupa cel de-al doilea razboi mondial, concertul Patriciei Kaas s-a transformat intr-o opera de arta autentica.

Kaas a reusit sa interpreteze melodiile de acum jumatate de secol intr-o maniera proprie, avand la dispozitie trei instrumentisti, un dansator, un ecran cu proiectii, costume, o scena, patru mii de oameni si un talent imens.

Concertul intitulat „Kaas Chante Piaf” a fost organizat pentru a comemora 50 de ani de la moartea lui Edith Piaf.

Peste 4000 de oameni au umplut pana la refuz Sala Palatului, facand ca aerul sa devina irespirabil. Insasi Kaas s-a declarat afectata de temperaturile ridicate din sala, insa si-a continuat exemplar spectacolul desi hainele ei pretioase de scena ajunsesera ude pana la piele.

patricia-kaas-bucuresti

Artista a fost primita de public cu imensa caldura si a fost aplaudata indelung dupa fiecare prestatie.

Spectatorii s-au aratat insa deranjati de faptul ca disursurile artistei erau traduse in timp real de o romanca. Adaptarea discursului cantaretei nu a fost tot timpul corecta, iar simpla intruziune a vocii ei peste cea memorabila a artistei a starnit un val de proteste in sala.

Nu a durat insa mult pana cand Kaas a inteles ca romanii inteleg limba franceza si vor sa o auda doar pe ea, fara nicio traducere, astfel ca s-a renuntat la ideea de a avea un traslator in timp real.

Patricia Kaas a adus, pentru doua ora, artmosfera vechiului Paris la Bucuresti. A cantat impecabil piesele lui Edith Piaf, a dansat pe tocuri inalte, a schibat costume de scena, a evoluat alaturi de un tanar dansator care a imbinat ritmurile clasicelor melodii cu miscari de dans contemporan, si a proiectat pe un ecran imens inregistrari video cu Edith Piaf, dar si cu ea insasi in diverse ipostaze cu semnificatii aparte si chiar alaturi de celebrul actor Alain Delon.

Patricia Kaas a cantat live, impecabil, timp de mai bine de doua ore, dovedind ca la 47 de ani poti avea un tonus remarcabil daca te dedici total artei si stilului de viata frumos.

Si-a lansat parfumul in Romania

patricia-kaas-catel

Cu o seara inainte, Patricia Kaas si-a lansat la Bucuresti primului sau parfum. Artista a participat la un eveniment restrans la Beautik Haute Parfumerie din zona Dorobanti, o parfumerie cu produse de nisa.

patricia-kaas-sorin-dutoiu

Patricia Kaas si Sorin Dutoiu (ADPM / ADPM PR)

Artista a sosit la eveniment alaturi de catelul ei, purtand o tinuta lejera, jeans si un top paietat. Parfumul K by Patricia Kaas este o creatie de lux ce reflecta senzualitatea si sensibilitatea artistei.

patricia-kas-carmen-negoita

Patricia Kaas si Carmen Negoita

christian-stan-patricia-kaas

Christian Stan (ADPM, ADPM PR), Patricia Kaas si Lavinia Gogu (Elle)

Feminitate, seductie si stil intr-o eleganta sticla de cristal, o adevarata amprenta a unei personalitati iconfundabile.

Scrie un comentariu