2 Principale Stiri externe

Papa Francisc se roaga pentru Michael Schumacher!

Scris de Christian Stan

Fara indoiala, Papa Francisc isi merita apelativul de „King of Popes”, acesta reusind sa revitalizeze Biserica Catolica si sa tranforme religia dintr-o practica desueta intr-una cool, captand tot mai mult atentia noii generatii. Impresionat de momentele dramatice pe care le traieste acum Michael Schumacher, Papa Francisc se roaga pentru campionul de Formula 1 si pentru tot cei care se lupta pentru viata pe patul de spital.

papa-michael-schumacher

Papa Francisc se roaga pentru ca Michael Schumacher sa-si revina in urma accidentului suferit saptamana trecuta la schi, iar acesta a postat in cursul zilei de ieri un mesaj pe contul oficial de Facebook. „Sa zicem o rugaciune pentru Michael Schumacher, care astazi implineste 45 de ani, si pentru toti cei care se afla in conditii similare. Mult curaj”, scrie Papa Francisc.

Pilotul german de Formula 1, Michael Schumacher, a suferit un traumatism cranian sever intr-un accident de schi, ajungand la spital in coma. Pentru a ajuta vindecarea, doctorii il mentin pe Schumacher intr-o coma indusa medical, scazandu-i si temperatura corpului. Racirea ajuta la reducerea fluxului sanguin si, automat a presiunii. Astfel, creierul pilotului de Formula 1 se poate odihni.

„E ca un fel de racire a motorului si de a permite proceselor vindecarii se aiba loc in timp, în ritmul lor. Coma indusa va ajuta si la scaderea umflarii creierului si, speram, va reduce riscul la care este supus atunci cand are loc o presiune intracraniana mare“, declara unul dintre doctorii specialisti pentru CNN.

Anestezicul propofol este un medicament folosit in mod obisnuit pentru a induce coma, desi medicii care se ocupa de pilotul german nu au facut publice exact ce medicamente s-au folosit in cazul lui Schumacher. Ranile exacte ale pilotului si tipul de operaţie pe care l-a suferit nu au fost divulgate,

Starea de sanatatea a lui Michael Schumacher este stabila dar critica, a declarat atasatul de presa al acestuia. Schumacher este internat intr-un spital din Grenoble, Franta, unde a fost supus la două operatii pe creier, dupa un grav accident de schi suferit duminica trecuta.

Scrie un comentariu