Stiri externe

Un alt record pentru Papa Francis! Este cel mai influent utilizator al retelei Twitter!

Scris de Christian Stan

Papa Francis stabileste un nou record, care de aceasta data are de-a face cu reteaua de socializate Twitter. Papa Francis este cel mai influent utilizator al Twitter conform Twiplomacy, un studiu anual despre modul in care Twitter este folosit de marii lideri ai lumii.

papa=francis

In jur de 14 milioane de oameni il urmaresc pe Suveranul Pontif Papa Francis pe contul sau de Twitter, @Pontifex, iar fiecare tweet al Papei este redistribuit de cel putin 17.000 de ori. Conform Twiplomacy, studiul anual care urmareste modul in care liderii lumii folosesc aceasta retea de socializare, Papa Francis a devenit acum No 1 in influenta.

Presedintele Barack Obama este pe locul doi in acest clasament, cu toate ca are 43 de milioane de followers pe contul @BarackObama. Tweet-urile lui Obama nu sunt insa atat de populare precum ale lui Papa Francisc si sunt redistribuite, in medie, de 1400 de ori, de zece ori mai putin decat Papa.

Pe locul trei in topul celor mai influenti este liderul Indoneziei, Presedintele Susilo Bambang Yudhoyono, care are 5 milioane de followers. Primul ministru al Angliei, David Cameron, se afla pe locul 13 cu 2,6 milioane de followers in vreme ce Regina Angliei (@BritishMonarchy) se afla pe locul 36 cu 671.000 de followers.

Scrie un comentariu