Carusel Stiri externe

Cum a ajuns Papa Francisc cel mai bine imbracat barbat al anului

Scris de Administrator

Papa Francisc a primit un titlu complet neasteptat din partea revistei Esquire, care l-a desemnat drept cel mai bine imbracat barbat al anului 2013!

papa-francisc

Papa detine deja multe titluri precum Vicarul lui Hristos, Pontiful sau Sanctitatea Sa, insa, recent, l-a primit si pe cel neasteptat de… style icon!

Cum este posibil acest lucru? Ei bine, revista Esquire l-a desemnat pe Papa Francisc drept cel mai bine imbracat barbat al anului 2013.

papa-francisc1

Revista recunoaste ca acest titlu este ceva mai „neconventional”, dar sustine ca maniera lui de a se imbraca ar semnala o noua era pentru Biserica Catolica.

papa-francisc2

Mark-Evan Blackman, profesor de design vestimentar pentru barbati, a declarat urmatoarele: „Modul sau de a se imbraca ii reflecta intr-adevar modul de gandire. Imi aduc aminte cand Ioan Paul al II-lea a fost inmormantat in acei pantofi opulenti de un rosu aprins. Atunci cand a fost ales actualul Papa, iar acesta a decis sa nu poarte pantofii rosii, m-am gandit ca asta a fost o abordare extrem de corecta”

papa-francisc3

Papa a fost apreciat pentru smerenia cu care a ingenunchiat in fata unor delicventi juvenili, le-a spalat si le-a sarutat picioarele in timpul vizitei de Paste la un centru de detentie pentru minori. Apoi, in iulie, a invitat oameni fara un acoperis deasupra capului sa ia cina alaturi de el in Piata Sf. Petru. In august s-a fotografiat impreuna cu un grup de adolescenti, iar apoi, cateva saptamani mai tarziu, si-a pus un nas de clovn pentru a se fotografia alaturi de doi tineri proaspat casatoriti.

papa-francisc4

Papa Francisc intelege faptul ca vestimentatia trebuie sa reflecte caracterul barbatului ce o poarta”, a declarat Mary Lisa Gavenas, autoarea volumului „The Fairchild Encyclopedia of Menswear”.

Scrie un comentariu