Style Radar

Pantofii cu model „Paisley”, cel mai cool trend al momentului! Descopera colectia Liberty de la Vans!

Scris de Administrator

Daca iti doresti ca sezonul acesta sa fii un trend, atunci pantofii cu model „Paisley” sunt un veritabil „must have”! Iata care este povestea acestei speciale tesaturi si ce modele cool iti propune brand-ul Vans prin noua colectie, „Liberty”.

vans-paisley

Denumirea de “Paisley” este una englezeasca si este data de un oras din Vestul Scotiei, renumit pentru producerea de materiale cu acest imprimeu. Provenienta modelului este insa din Asia Centrala (mai exact zona Iranului) si reprezenta simbolul vietii si eternitatii. Acest design a patruns pentru prima data in Europa, in secolul XVII, odata cu dezvoltarea companiei Indiile de Est care aduceau materiale traditionale din Asia.

vans-paisley13 vans-paisley1

Inca din 1800, un mare producator de materiale cu modelul “Paisley” din Marea Britanie a dezvoltat aceasta tesatura folosind cinci culori, devenind in scurt timp preferata de catre nobilii vremii. Asa se face ca Liberty, unul dintre cele mai vechi magazine din Londra, care s-a deschis in 1875, a inceput comericializarea de produse cu acest imprimeu: de la batiste, la cravate, papioane, camasi si halate din matase.

vans-paisley2 vans-paisley3

Astazi, “Liberty Fabrics” este un mare producator de materiale textile cu modele florale, iar renumele sau i-a adus colaborari diverse, chiar si cu companii producatoare de obiecte vestimentare urbane, precum VANS. Din 1875, Liberty Art Fabrics creaza si promoveaza acest design in „hub-urile fashion” din Londra si intreaga lume, iar colaborarea cu Vans marcheaza mix-ul dintre traditie si inovatie, dintre vechi si nou.

vans-paisley4 vans-paisley5

Astfel, modelele inflorate englezesti, imprimeuri cu zodii, dar si celebru Paisley, au fost reunite intr-o colectie capsula, numita Liberty, care este disponibila si in Romania, in exclusivitate in magazinele Vans Concept Store (din AFI Cotroceni). Colectia de incaltaminte Vans Liberty cuprinde atat modele pentru baieti, cat si pentru fete, modelele Era, Old Skool si Sk8 High Reissue, Authentic si Slip-On, fiind „personalizate” cu imprimeurile Isabelle, Lodden (creat in 1884, de William Morris) si Pepper, in nuantele sezonului: albastrul-marin, galbenul mustar si grena.

vans-paisley6 vans-paisley7

Cu o istorie de peste 40 de ani, Vans a devenit o forta globala in industria de action sport. Brand-ul este preferatul skaterilor, snowboarderilor si practicantilor de BMX din intreaga lume, in privinta incaltamintei, imbracamintei, a accesoriilor, a echipamentelor de protectie, cat si a pieselor vestimentare casual. Este vorba despre acei oameni indrazneti si liberi, din orasele moderne, care reusesc sa sfarame lanturile conventiei, prin sfidarea normelor citadine, transformand orasul intr-un teren de joaca urias. In ultimii ani, Vans a realizat colectii capsula cu Mettalica, Kenzo, Beatles si Star Wars si s-a implicat activ in proiecte sociale: a organizat sesiuni de skateboarding dedicate copiilor cu autism, a initiat un program prin care le ofera studentilor americani de la arte plastice oportunitatea de a crea modele de incaltaminte personalizate, dar a sprijinit si femeile din Ghana.

vans-paisley8 vans-paisley9 vans-paisley10 vans-paisley11 vans-paisley12

Scrie un comentariu