Cinenews Stiri externe

Pandemia schimba si regulile la Oscar! Ce filme sunt acum eligibile pentru nominalizare!

Scris de Ana Kozma

Pandemia de Coronairus nu ne-a schimbat doar vietile, ci se pare ca schimba si regulile la Premiile Oscar. Iata ce filme sunt acum eligibile pentru nominalizare!

Pandemia schimba si regulile la Oscar! Ce filme sunt acum eligibile pentru nominalizare!

Academia de Arta si Film a eliminat una dintre cerintele de eligibilitate pentru nominalizarile la Premiile Oscar 2021. Aceasta decizie a fost luata pe fondul Pandemiei de COVID-19.

Academia de Artă și Științe Cinematografice a eliminat una dintre cerințele sale de eligibilitate îndelungate pentru Oscarurile din 2021, datorită COVID-19.

Consiliul de conducere al Academiei s-a a avut o sedinta saptamana aceasta. Si au votat eliminarea regulii ce spunea ca filmele eligibile pentru nominalizare trebuie sa fie difuzate in cel putin un cinematograf din Los Angeles timp de 7 zile consecutive.

Filmele care vor fi eligibile, in conformitate cu noile reguli, trebuie sa fi avut deja o lansare, inainte ca focarul COVID-19 sa duca la inchiderea in masa a cinematografelor.

Aceasta inseamna ca filmele lansate pe servicii de streaming precum Netflix, fara o lansare in cinematografe, nu vor fi eligibile. O alta noua cerinta pentru eligibilitate este ca fiecare film sa fie pus la dispozitie pe site-ul Academiei, la care pot avea acces doar membrii AMPAS.

Aceasta masura va fi valabila numai in perioada in care cinematografele vor ramane inchise din cauza focarului COVID-19. Dupa redeschiderea acestora, regula celor sapte zile va fi adoptata din nou.

Cea de-a 93-a editie a Premiilor Oscar va avea loc duminica, 28 februarie 2021.

Premiile Oscar, cea mai mica audienta din istorie!

Scrie un comentariu