ADPM Health

Feriti-va de painea care nu e organica! Contine pesticide!

Scris de Administrator

Tocmai s-a aflat faptul ca aproximativ doua treimi din produsele de panificatie sunt foarte periculoase pentru sanatate, deoarece contin pesticide!

paine-pesticide

Conform unui studiu recent, realizat de Pesticide Action Network (Pan) UK, in timpul caruia au fost testate peste 2.000 de mostre de paine, faptul ca aproape doua treimi din produsele de panificatie contin pesticide, fiind extrem de periculoase pentru sanatate!

S-a descoperit astfel si ca numarul produselor de panificatie care contin pesticide s-a dublat in ultimii 12 ani, crescand de la 28% in anul 2001 pana la 63% in anul 2013.

paine-pesticide1

Mai bine de 60% din painea care nu este organica si a fost testata, continea reziduuri de pesticide.

„Avand in vedere situatia actiala, cel mai bine ar fi sa evitam consumarea produselor de panificatie care nu sunt organice. De preferat ar fi ca oamenii sa invete sa consume anumite produse abia dupa ce, in prealabil, s-au informat cu privire la ce contin acestea. Prezenta reziduurilor de pesticide este ceva extrem de periculos pentru sanatate. Ne aflam in pozitia in care suntem otraviti fara vointa noastra si cu buna stiinta a producatorlor”, explica specialistii.

Pe de alta parte, producatorii de paine sustin ca aceste rezduuri nu au niciun efect asupra starii de sanatate a celor care le consuma, fiind sub nivelul maxim admis la nivel international.

Scrie un comentariu