News

P.O.H.U.I este o injuratura! Oare Inna stia ce inseamna atunci cand a inregistrat piesa?

Scris de Alexandru Manea

Romanii care fredoneaza refrenul noii piese semnata Inna si Carla’s Dreams, „P.O.H.U.I” afla abia acum ca sintagma este o injuratura folosita in Republica Moldova si preluata din limba rusa. Radu Sirbu, fostul membru al trupei O-Zone, a facut lumina in acest sens.

inna-pohui

Piesa „P.O.H.U.I” a ajuns deja hit pe internet la doar cateva zile de la lansare. Multi apreciaza noul stil adoptat de Inna, versurile, precum si accentul moldovenesc cu care aceasta  interpreteaza melodia.

Cuvantul din titlu, „P.O.H.U.I”, este acum pe buzele tuturor, fara ca multi sa stie mai exact ce inseamna. In realitate, este o injuratura preluata din limba rusa si folosita si in Republica Moldova.

Radu-Sirbu-si-familia

Radu Sirbu, fostul membru al trupei O-zone, s-a sesizat si a facut lumina in acest sens atragand atentia ca este deplasat ca cei mici din Republica Moldova au ajuns sa cante asa ceva.

„Nu contest ca piesa lui Carla’s Dreams si Inna este o bomba, melodioasa si cu un mesaj original si potrivit actualitatii, chiar daca este spus intr-o maniera mai agresiva, dar parca totusi, cunoscand limba rusa semnificatia cuvantului P.O.H.U.I. este una cat se poate de urata pentru audienta generala, chiar daca sublim este descifrata altfel…

Parca nu mi-as dori ca fetita mea de 7 ani sa umble prin casa si sa cante „Pohui tralala”… Inevitabil in masina sau locuri publice unde sunt auzite posturile de radio mai sunt si copii. Deci, nu am nimic inpotriva ca piesa sa fie difuzata pe radiourile „mainstream”, dar ar fi o idee sa puna cel putin un BEP pe ‘HUI’.

Este exact acelasi lucru cum ar merge un artist Roman in Rusia si ar canta la toate posturile nationale gen, „Ma doare-n p…..a” :))) Scuzati-mi exprimarea, dar exact asta este in piesa…
Cu tot respectul pentru Inna si Carla’s Dreams, as sugera sa faca ceva cu treba asta pana nu sau autosesizat cei de la CNA… Nu este greu sa faci o versiune pentru radio tv cenzurata… 😉 Peace!”, a mentionat Radu pe Facebook.

Scrie un comentariu