Stiri externe Style Radar

Originalul Givenchy. Cum arăta ultima colecție creată de Hubert de Givenchy

Scris de Ana Kozma

Casa de modă Givenchy tocmai a anunțat numirea ca director creativ a lui Matthew M. Williams, care va prezenta prima colecție sub umbrela brand-ului în luna octombrie. Până atuci însă, ne amintim cu nostalgie de ultima colecție lansată de legendarul Hubert de Givenchy.

Originalul Givenchy. Cum arăta ultima colecție creată de Hubert de Givenchy

Celebra casă de modă Givenchy și-a ales noul director de creație. Numele său este Matthew M. Williams și o succede pe Clare Waigth Keller, care a părăsit brand-ul în aprilie 2020. Clare a fost de altfel prima femeie director de creație al Givenchy.

Matthew M. Williams a colaborat, pe partea de stilistică, cu Lady Gaga și Kanye West. A fondat apoi, alături de Geron Preston și Virgil Abloh, brand-ul de haine pentru bărbați Being Trill.

Abia în 2016 a devenit însă un nume celebru în moda internațională. Brand-ul său de îmbrăcăminte pentru femei, 1017 Alyx 9SM, a fost atunci selectat ca finalist LVMH Prize. Acela a fost de altfel primul pas spre a deveni director creativ al Givenchy, brand deținut în prezent de compania LVMH.

Matthew M. Williams va lansa în luna octombrie prima sa colecție sub umbrela Givenchy.

Până atuci însă, ne amintim cu nostalgie de ultima colecție lansată de legendarul Hubert de Givenchy.

Este vorba despre colecția de toamnă/iarnă 1995-1996. Colecția care a pus capăt carierei de 43 de ani a regretatului designer.

S-a numit simplu și sugestiv, The Last Show, și s-a desfășurat la Grand Hôtel din Paris.

După retragerea sa, John Galliano a fost numit director creativ al brand-ului. Acesta a rămas timp de un an și câteva luni la cârma brand-ului.

Numele lui Hubert de Givenchy va fi întotdeauna legat de Audrey Hepburn. Mai exact, de rochia neagră pe care aceasta a purtat-o în filmul Breakfast at Tiffany’s.

Hubert de Givenchy a murit la 91 de ani. Cele mai frumoase creatii ale marelui designer

Scrie un comentariu