Stiri Interne

Observatorul Antena 1 si ”In premiera”, de la Antena 3, patru nominalizari la New York Festivals World’s Best TV & Films 2015!

Scris de Administrator

Doua dintre campaniile Observator de la Antena 1 si doua materiale ”In premiera” de la Antena 3 sunt nominalizate anul acesta, in finala uneia dintre cele mai cunoscute competitii media din lume, New York Festivals World’s Best TV & Films.

andreea.berecleanu

Antena 3 si Observator sunt nominalizate, pentru cel de-al treilea an consecutiv, la prestigioasa gala New York Festivals World’s Best TV & Films, care aduna competitori din peste 50 de tari. Campania Observator ”Generatia pierduta” este finalista la categoria Best News Documentary/Special (documentar de stiri), iar campania ”Doneaza ROSU pentru Romania” a primit o nominalizare la categoria Human Interest (reportaj social), in vreme ce doua reportaje ale emisiunii ”In premiera” se afla si ele pe lista finalistilor – Turma lui Ceausescu, nominalizare la Docudrama, si Cobaii lui Mengele, nominalizare la Best Editing.

La acest festival participa, fara exceptie, toate marile retele de televiziune de pe glob, Antena fiind singura televiziune din Romania nominalizata. Anul trecut, Antena 3 si Observator au fost medaliate cu aur, argint si bronz la New York Festivals World’s Best TV & Films, alaturi de cele mai importante televiziuni din lume, in cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 8 aprilie.

Carmen Avram

GENERATIA PIERDUTA – Campanie Observator Antena 1

Peste 30.000 de mii de copii au luat drumul strainatatii imediat după Revolutie. Practic, in anii ‘90, Romania a pierdut o generatie. Sunt copiii pe care Romania i-a dat, oficial, spre adoptie, neoficial, pe bani grei in special in Statele Unite, dar si in alte tari precum Canada, Franta, Italia si Grecia.

DONEAZA ROSU PENTRU ROMANIA – Campanie Observator Antena 1

Pe 28 aprilie, Observatorul Antenei 1 a lansat campania Doneaza ROSU pentru Romania, eliminand culoarea rosu din emisia unor stiri relevante pentru acest subiect. Astfel, “doneaza rosu” a devenit mesajul sub care, in saptamana 28 aprilie 2014 – 2 mai 2014, timp de 3 minute pe zi, ecranul Observatorului a fost „stors” de culoarea rosie, in vreme ce erau prezentate stiri relevante pentru acest subiect.

TURMA LUI CEAUSESCU – Reportaj ”In premiera”, Antena 3

Pe vremea in care Romania parea o imensa inchisoare, au existat oameni care au reusit sa evadeze din ea. Doar ca n-a fost usor, si nici ieftin. Regimul comunist a obligat guverne straine sa plateasca din greu dreptul la libertate al acestor romani. Iar ei au plecat, fara sa se uite inapoi. Doar ca odata cu romanii vanduti de securitate, Romania a pierdut si mari valori.

COBAII LUI MENGELE – Reportaj ”In premiera”, Antena 3

Zeci de perechi de gemeni romani au fost supusi unor experimente crunte, ordonate de criminalul nazist Joseph Mengele. Erau mici, frumosi, nevinovati si credeau ca au in fata tot timpul din lume. Dar n-a fost asa. Copiii au trecut prin mainile doctorului lui Hitler, asa ca au fost transformati in cobai, nazistul torturandu-i pe unii pana la moarte, iar pe altii lasandu-i in viata cu sechele. Drumul romanilor din Transilvania spre infernul de la Auschwitz a fost prezentat la emisiunea ”In premiera”, de la Antena 3.

New York Festival’s World’s Best TV & Films este o competitie media internationala care celebreaza si premiaza diferite genuri de programe din peste 50 de tari. Dedicate atat industriei TV, cat si celei cinematografice, categoriile acestui concurs reflecta trendurile actuale in domeniul media si sustine talentele din domeniu, premiind productii de comedie, animatie, stiri, documentare, trailere, filme, videoclipuri, actori sau prezentatori TV. Competitia a fost organizata pentru prima oara in 1957 si de atunci premiaza an de an productii internationale de film si televiziune.

Scrie un comentariu