Stiri externe

Obama, ultimul Craciun la Casa Alba

Scris de Administrator

Presedintele Barack Oabama si-a publicat cateva dintre fotografiile realizate de sarbatori si le-a transmis tuturor americanilor un mesaj special de Craciun. „Cea mai frumoasa parte a sarbatorilor este ca ne petrecem timpul alaturi de cei pe care ii iubim”, a spus Obama, aflat cu familia in vacanta in Hawaii.

Obama a folosit reteaua Twitter pentru a-si transmite mesajul catre americani.

obama-1

 

EPSON MFP image

Pe langa imaginile realizate in ultimii opt ani petrecuti la Casa Alba, liderul american a publicat si o inregistrare de la primul Craciun in calitate de presedinte al SUA.


Obama a tinut sa le multumeasca in mod deosebit barbatilor si femeilor din Armata SUA si familiilor lor care servesc tara. „Si noi am incercat sa va servim la fel de bine cum voi ati salvat aceasta tara”, a spus el. Presedintele american a tinut sa le multumeasca tuturor americanilor pentru „privilegiul” oferit de a-i servi pe durata a doua mandate la Casa Alba, chiar daca au fost si momente tensionate legate de schimbarile administrative si politica externa.

obama-4

obama-5

„La primul mesaj de Craciun mi-am dat seama ca Barack are nevoie de tot ajutorul. A fost un adevarat privilegiu sa sarbatorim Craciunul in ultimii 8 ani la Casa Alba. Am putut primi jumatate de milion de oaspeti… Patiserii nostri au pregatit 200.000 de prajituri, iar Barack a reusit sa spuna poporului american nenumarate glume”, a intervenit Michelle Obama.

„Chiar daca unele au fost primite cu… raceala”, a completat Barack.

Michelle Obama: „Anul acesta, tema sarbatorilor de la Casa Alba este Darul Sarbatorilor. Decoratiunile reflecta marile valori ale natiunii noastre, de la familiile minunate ale militarilor nostri la impactul fundamental al unei educatii de varf”.

Barack Obama: „Cel mai grozav cadou pe care eu si Michelle l-am primit in acesti ultimi opt ani a fost onoarea de a ne servi tara. Am iesit din cea mai severa recesiune din ultimii 80 de ani, am dus somajul la cel mai scazut nivel din ultimii noua ani. Am asigurat asistenta medicala pentru inca 20 de milioane de americani si am crescut standardele pentru cei care aveau deja. Am facut America sa fie si mai respectata in lume, ne-am asumat conducerea in lupta pentru protejarea planetei pentru copiii nostri. Prin toate aceste masuri, tara noastre este mai puternica si mai prospera decat am gasit-o noi”.

obama-6

Despre autor

Administrator

Scrie un comentariu