Stiri externe

Oameni simpli care s-au casatorit cu printi si printese

Scris de Administrator

„Cenusareasa” este basmul clasic in care o fata din popor se marita in mod exceptional cu un print, insa povestea a inceput sa devina realitate in ultimul secol. Chiar daca la inceputul caselor regale era interzisa relatia dintre un membru cu sange albastru si un om de rand, printii si printesele au primit permisiunea parintilor regi sa-si urmeze dragostea. Fenomenul s-a intamplat inclusiv in Romania…

Principesa Margareta si Principele Radu Duda

Ea este printesa cu acte in regula, el era doar un tanar actor originar din Iasi. Principesa Margareta si Radu Duda s-au cunoscut in ianuarie 1990 si s-au logodit pe 10 iunie 1996, cu permisiunea Regelui Mihai. In acelasi an s-au cununat civil in tara si apoi religios, in Elvetia.

margareta-radu-duda

Kate Middleton si Printul William
Kate Middleton l-a intalnit pe Printul William pe vremea cand erau studenti la Universitatea St Andrews, in Scotia. Prima data au fost prieteni si au avut alti parteneri inainte de a forma un cuplu. Dupa multi ani petrecuti impreuna, s-au casatorit in aprilie 2011. Middleton este numita acum Catherine, Ducesa de Cambridge.

kate-middleton-prince-william

Grace Kelly si Printul Rainier al III-lea
Actrita de film Grace Kelly a castigat in 1955 Oscarul pentru Cea mai buna actrita pentru Rolul din pelicula „The Country Girl” (Fata de la tara). In acelasi an, s-a intalnit cu cu Printul Rainier al III-lea de Monaco la Festivalul de Film de Cannes. In 1956, s-a retras din showbiz pentru a se marita cu printul si s-a mutat din SUA la Monaco, unde a trait pana la sfarsitul vietii (14 septembrie 1982).

grace-kelly-prince-rainier

Letizia Ortiz Rocasolano si Regele Felipe al VI-lea
Letizia Ortiz Rocasolano, acum Regina Letizia a Spaniei, a fost o jurnalista si prezentatoare de stiri. In 2003, s-a logodit cu Felipe, pe atunci Print de Asturia. Logodna a fost o surpriza nu doar pentru ca nu avea sange regal, ci pentru ca a mai fost casatorita.

letizia-ortiz-rocasolano-king-felipe-vi

Charlene Wittstock si Printul Albert al II-lea
In vara lui 2011, Charlene Wittstock s-a maritat cu Printul Albert al II-lea de Monaco—fiul Printesei Grace Kelly si al Printului Rainier al III-lea. Wittstock, acum Printesa de Monaco, a fost nascuta in Zimbabwe. S-a mutat impreuna cu familia in Africa de Sud, unde si-a petrecut copilaria, apoi si-a reprezentat tara la olimpiada de natatie.

charlene-wittstock-prince-albert-ii

Sofia Hellqvist si Printul Carl Philip
Sofia Hellqvist s-a maritat cu Printul Carl Philip al Suediei in 2015. Cunoscuta ca Printesa Sofia a Suediei, Ducesa de Värmland, a fost pana la casatorie model si vedeta de reality-show la TV. Primul copil al cuplului, Printul Alexander, a fost nascut in aprilie 2016.

sofia-hellqvist-prince-carl-philip

Printesa Victoria a Suediei si Daniel Westling
Printesa Victoria a Suediei si-a intalnit sotul, Printul Daniel, in timp ce el lucra pentru ea ca antrenor personal. Inainte de asta, el lucra in Armata Suedeza. Ei si-au anuntat logodna in 2009, iar nunta in iunie 2010.

victoria-princess-sweden-daniel-westling

Printesa Madeleine a Suediei si Christopher O’Neill
Printesa Madeleine, sora Printesei Victoria a Suediei si a Printului Carl Philip, s-a maritat cu Christopher O’Neill in 2013. O’Neill este un finantist cu origini britanice si americane. O’Neill nu detine niciun titlu si a refuzat cetatenia suedeza. Ca persoana privata, el isi poate continua cariera in finante.    madeleine-sweden-christopher-oneill

Masako Owada si Printul Naruhito al Japoniei
Masako Owada a fost nascuta in Tokyo, Japonia, dar s-a mutat cu familia in SUA pe durata scolii. A urmat Universitea Harvard, unde a studiat economia. Apoi a studia la Oxford si la Universitatea din Tokyo, concetrandu-se pe Relatii Internationale si Drept. Owada, acum Printesa a Japoniei, este casatorita cu Printul Naruhito de peste 20 de ani. Impreuna au o fiica, Printesa Aiko.

masako-owada-naruhito

Rania Al-Yassin si Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei
Acum regina, Rania l-a intalnit pe Printul Abdullah al Iordaniei pe cand avea 22 de ani. Rania a fost nascuta in Kuweit din parinti palestinieni, iar familia ei s-a refugiat in Iordania pe cand Kuweitul a fost invadat de Saddam Hussein. Ea a studiat la Universitatea Americana din Cairo si a lucrat pentru scurta vreme la Citibank si Apple. Ea si sotul ei au devenit Rege si Regina ai Iordaniei in 1999.

rania-al-yassin-abdullah-jordan

Máxima Zorreguieta Cerruti si Regele Willem-Alexander al Olandei
Máxima Zorreguieta Cerruti s-a nascut in Buenos Aires, Argentina si in anul 1999, lucra la Deutsche Bank in New York, cand l-a intalnit pe Printul Willem-Alexander al Olandei. Cei doi s-au intalnit in Spania, unde el s-a prezentat simplu, „Alexander”. Máxima este acum Regina Olandei.

zorreguieta-cerruti-willem-alexander-netherlands

Marie-Chantal Miller si Pavlos, Printul Greciei
Marie-Chantal este una dintre cele trei surori Miller celebre. (Sora ei, Pia, s-a casatorit cu un Getty, iar Alexandra Miller a fost casatorita pentru o perioada cu fiul lui Diane von Furstenberg) Tatal lor, Robert Warren Miller, si-a castigat averea cu ajutorul imperiului sau de magazine duty-free. Marie-Chantal s-a maritat cu Printul Pavlos al Greciei in 1995. Ea este numita acum Regina Incoronata a Greciei, Printesa a Danemarcei si are cinci mostenitori.

marie-chantal-miller-pavlos-greece

Scrie un comentariu