Stiri Interne

O medalie de aur si alta de bronz pentru Romania la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret U23

Scris de Alexandru Manea

Canotorii romani au obtinut doua medalii la Campionatul Mondial de Tineret U23, desfasurat in Sarasota, Statele Unite ale Americii.

O medalie de aur si alta de bronz pentru Romania la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret U23

Echipajul masculin din proba de dublu rame (BM2-), compus din Florin-Sorin Lehaci si Alexandru-Dumitru Ciobica, a castigat medalia de aur, impunandu-se in fata echipajelor din Lituania si Grecia.

Echipajul feminin la patru vasle (BW4x), format din Larisa Elena Rosu, Elena Logofatu, Nicoleta Pascanu si Tabita Maftei, a castigat medalia de bronz, urcand pe podium alaturi de echipele din Marea Britanie si Germania.

In finalele de duminica, alti sportivi romani au reusit clasari pe locurile 4 si 5. La masculin simplu vasle (BM1x), Mihai Chiruta a ocupat locul patru, la doar 3 sutimi de secunda de locul 3 si 7 sutimi de secunda de locul al doilea.

Echipajele masculine si feminine in proba de opt plus carmaci au obtinut clasari pe locul al patrulea, in vreme ce sportivii din proba masculina de patru rame (BM4-) s-au clasat pe locul 5.

“Am avut o cursa foarte buna. Ne-am dorit foarte mult aceasta medalie dupa infrangerea de anul trecut. Ne-am antrenat foarte mult si am avut incredere in noi. Multumim pentru tot antrenorilor nostri!”, a declarat Dumitru-Alexandru Ciobica, medaliat cu aur in proba masculina de dublu rame.

“Putem spune ca am avut un rezultat bun la Sarasota. Am avut sapte echipaje in finala, din 8 care au facut deplasarea la acest concurs, avem doua medalii, patru clasari pe locul 4 si un loc 5. Trebuie precizat insa ca multi sportivi cu potential de medalie au ramas acasa sa continue pregatirile pentru Campionatul Mondial de seniori de la Linz, acolo unde se decid calificarile pentru Olimpiada”, declara Dorin Alupei, Antrenor Federal.

Scrie un comentariu