Stiri Interne

Nuami Dinescu, in lacrimi dupa ce catelul ei bolnav a fost lovit de un tanar

Scris de Alexandru Manea

Nuami Dinescu povesteste o intamplare emotionanta pe care a trait-o zilele trecute intr-o statie de autobuz. Un tanar i-a lovit, in fuga, cainele, un patruped batran, aproape orb complet.

nuami-dinescu

In Romania violenta asupra animalelor nu este inca pedepsita pe drept. O simte si Nuami Dinescu, actrita cunoscuta pentru grija si implicarea dovedita, de-a lungul timpului, in ajutorul necuvantatoarelor. Aflata pe trotuar, in apropierea unei statii de autobuz, Nuami a fost martora unei scene revoltatoare, care, din fericire, nu s-a incheiat cu o tragedie.

Un tanar alerga sa prinda autobuzul si, trecand pe langa ea, a facut un salt si i-a lovit cu piciorul cainele pe care il tinea in lesa, un patruped batran, aproape orb.

catel-nuami-dinescu

„Ies afara cu cainii, acum o ora, trec prin fata liceului Madgearu unde e parcata masina linga masina, nu e loc sa treaca doi oameni deodata. imi tin cainii strins in lesa, sa las loc sa treaca si lumea, simt ca cineva alearga sa prinda un troleibuz, ma lipesc de o masina si intorc capul. Din spate venea alergind un pusti inalt, slabut, imbracat in culori deschise, camasa si vesta crem, tuns scurt, culoare deschisa la par, ajunge in dreptul meu, eu ma opresc, sa las omul sa treaca si el, face asa, o saritura in lateral, si din lateral, da cu piciorul in cainele meu. In cainele meu care statea pe loc incremenit sa treaca el, cainele meu batrin pe trei sferturi orb, cardic pe vetemdin, alergic, dependent de medrol, care nu se mai ridica singur de jos fara ajutor, un caine batrin care nu i-a facut absolut nimic. Nu a apucat sa-l loveasca pentru ca mi l-am tras aproape sa cadem amindoi. A dat cu piciorul si a fugit, s-a urcat in troleibuz, s-a asezat si se uita in urma prin usa intre deschisa. Atit de repede s-a intimplat tot incit am reusit doar sa strig si sa-l intreb „de ce dai, ma nemernicule in cainele meu?”

Imi vine sa pling de furie si de neputinta. Din 2013, de cind s-a votat legea eutanasiei, guvernantii lasi, care au votat aceasta legea pe genunchi, au saditi in mintea lor ideea ca pot lovi si pot maltrata animalele fara sa li se intimple nimic. Si legea respinsa de curind, cea privitoare la marirea pedepselor are acelasi efect. Nu e normal, asta nu e normalitate, daca asa va educati copiii, sa dea cu picioarele in cainii pe linga care trec, sa nu va mai mirati ca va bat si va arunca in azil cind imbatriniti. Aveti tot dispretul meu”, a scris Nuami Dinescu pe Facebook.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu