ADPM Health

Noile trenduri inedite in medicina estetica, explicate de Dr. Iancu Morad

Scris de Alexandru Manea

Intors recent de la IMCAS Paris, unul dintre cele mai mari si renumite congrese de medicina si chirurgie estetica din lume,  medicul estetician Iancu Morad ne prezinta principalele trenduri care vor domina acest domeniu in urmatorii doi ani.

Noile trenduri inedite in medicina estetica, explicate de Dr. Iancu Morad

Medicul estetician Iancu Morad ne prezinta principalele trenduri care vor domina acest domeniu in urmatorii doi ani.

Cresterea cererii pentru tratamente minim invazive

“Este clar ca traim in era tratamentelor si interventiilor minim-invazive: fillere, botox, peeling sau lasere. Cererea de astfel de tratamente creste vizibil de la un an la altul, pacientii fiind foarte multumiti de rezultate. Vorbim despre proceduri rapide, ce se pot face in timpul pauzei de pranz, sunt supranumite <lunch time treatments>. Nu sunt dureroase, au rezultate spectaculoase si au preturi din ce in ce mai accesibile. Nu mai traim vremurile in care exista un stigmat social la adresa persoanelor care apeleaza la aceste interventii estetice, drept dovada se observa o crestere pe plan mondial a numarului de pacienti barbati, care de regula erau pana acum cei mai retincenti”, spune medicul Iancu Morad.

Raluca Badulescu si-a sters ridurile si si-a remodelat buzele. Dr. Iancu Morad i-a oferit un look WOW

Implanturi de san mai mici, cu aspect natural

“Spre deosebire de acum zece ani, pacientii de azi cauta clar un rezultat cat mai natural si armonios. Cei mai multi isi doresc acum o mica ajustare sau o mica modelare. Aceasta nu inseamna ca femeile nu vor mai apela la augmentarea mamara, din contra, o fac cu toata deschiderea si increderea, dar doresc proteze mai mici si cu forme mai naturale pentru a obtine un rezultat cat mai natural, in armonie cu intreaga silueta.  De asemenea, constatam o crestere a cererii pentru tratamentele cu grasime proprie. Daca acum cativa ani aceasta procedura se aplica doar pentru a adauga volum, astazi vorbim mai mult despre un contur placut la nivel facial sau al diferitelor zone ale corpului si nu despre volum in exces.”

Tratamentele nisate

“Una dintre cele mai interesante tendinte este cea a tratamentelor nisate, care se aplica pentru corectarea altor zone decat a celor traditionale. Creste cererea pentru tratamente in zona buricului, in zona genunchilor dar si zona lobului urechii. Exista cerere de interventii pentru formarea gropitelor (procedura numita bisectomie), dar si de tratamente pentru zona dintre nas si buze- modelarea arcului lui cupidon si ridicarea buzei superioare prin metoda mini-chirugicala”, continua Iancu Morad.

Body Contouring prin conturarea musculara
“Din ce in ce mai multi barbati apeleaza la interventiile de modelare corporala, cum ar fi 6 pack, adica reliefarea celor 6 patratele de la nivelul zonei abdomenului. Pentru acuratetea rezultatului, liposuctia clasica nu este suficienta si trebuie sa folosim tehnologii noi pentru a se ajunge la finetea dorita. Acum in trend sunt aparatele ce folosesc tehnologii pe baza de radiofrecventa, cum este Body Tite sau aparate pe baza de ultrasunete”, spune medicul Iancu Morad.

Rejuvenarea intima
“Un subiect de mare interes este reprezentat si de tratamentele pentru rejuvenarea genitala, de la aparate laser pentru intarirea musculaturii vaginale (procedura cunoscuta sub denumirea de “vaginal tightening”) pana la tratamente cu produse injectabile, special concepute pentru modelarea organelor genitale”, declara specialistul.

Medicina regenerativa
“Un alt trend este sa apelam la tratamente de regenerare si antiageing cu celule proprii, adica celule din sange, celule de grasime si celule stem. Drept urmare se inregistreaza o crestere tot mai mare a cererii pentru tratamentele cu grasime proprie si celule stem. Daca pana acum cativa ani erau posibile doar in cadrul institutiilor medicale dotate cu laboratoare speciale (unde costul tratamentelor ajungea la peste 10.000-15.000 de euro), acum sunt accesibile la aproapre la orice cabinet prin noul sistem “Lipo Cube”, un dispozitiv prin care se poate prelucra grasimea pacientului imediat dupa recoltare”, concluzioneaza medicul Iancu Morad (Luxury Aesthetics – Bucuresti/Constanta).

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu