Stiri externe

Nicole Kidman, discurs emotionant despre cum sa fim mai toleranti si sa acceptam diversitatea

Scris de Sorin Dutoiu

Nicole Kidman a fost premiata in cadrul Galei Glamour Women of the Year, ocazie cu care a tinut un discurs in care a sublinita cat de important este sa invatam cu totii sa fim toleranti si sa ii acceptam pe cei care sunt diferiti de noi.

Nicole Kidman, discurs emotionant despre cum sa fim mai toleranti si sa acceptam diversitatea

Gala Glamour Women of the Year a premiat femei puternice din diferite segmente profesionale, care si-au pus amprenta asupra dezvoltarii sanatoase a societatii: activiste, jurnaliste, femei de afeceri, sportive, actrite. Printre acestea din urma, si Nicole Kidman.

Vedeta a primit trofeul din mainile regizoarei Sofia Coppola, si a tinut un discurs inspirational in care a explicat, din propria experienta, cum poti deveni mult mai tolerant si cum sa accepti cu inima deschisa ca ceilalti din jur sunt diferiti.

“ Multumesc, Glamour, pentru o asemenea onoare incredibila. A fost unul din cei mai extraordinari ani. Folosesc acest cuvant, extraordinar, in toate subintelesurile sale. Suntem inca in ape tulburi.

Insa suntem aici pentru a-i sarbatori pe ceilalti premiati, si ne inclinam in fata lor, pentru contributia lor fenomenala in arta, cultura, descoperiri, drepturile omului. In casa in care am crescut, toti erau egali.

Poate pentru ca era o casa plina de oameni de stiinta si academicieni. Sau pentru ca traiam in Australia anilor 70, cand era perioada schimbarilor in bine. Am avut o mama feminista, dar si un tata care a iubit-o si a sprijinit-o. Eram atat de uniti.

Am fost foarte norocoasa sa am asemenea parinti care ne-au oferit suport, putere si incurajare. Era modul lor de a exprima dragostea, asa cum se intampla acum si in casa mea. Si este ceva ce predau mai departe nu doar copiilor mei, ci tuturor celor care ma inconjoara.

Sunt sora, mama, fiica, sunt sotie, femeie de cariera. Sunt mama a patru copii, fiica unei mame si unui tata formidabili, sotia unui barbat bun. De asta sunt si aici in fata voastra. Si sunt constienta ca nu toti sunt atat de norocosi ca mine.

Atat timp cat ne confruntam cu atatea probleme in aceasta lume, cat ne dorim un loc mai sigur de trait,  sunt convinsa ca asimilarea tuturor este esentiala.

Cred cu tarie ca e nevoie sa impartasim dragostea oriunde este nevoie de acest lucru. Unul din lucrurile pe care le-am invatat de cand lucrez cu UN Women este sa sprijin femeile ce au supravietuit violentei si cat de importanta este solidaritatea. Sa le facem sa se simta ca nu sunt singure. Ca exista ajutor.

Asa ca sa vorbim cu voce tare si sa actionam. Sa oferim sprijin si sa aducem schimbarea in bine. Sa construim poduri, conexiuni, legaturi care aduc intelegere, empatie, schimbare. Ma simt datoare oamenilor care m-au invatat de-a lungul vietii sa devin ceea ce sunt acum.

Va multumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ati acordat, pentru ca mi-ati permis sa gresesc, sa cad si sa ma ridic, sa imi sterg genunchii sangerii si apoi sa zbor. Va multumesc pentru dragostea buna pe care mi-ati dat-o. Va promit ca o voi da mai departe!”.

Scrie un comentariu