News

Nicolae Voiculet le-a daruit japonezilor cate un nai

Scris de Sorin Dutoiu

Nicolae Voiculet a tinut sa marcheze intr-un mod special recitalul pe care l-a sustiut duminica in cadrul complexului Cultural Sportiv Stundentesc Tei. Artistul a cantat pentru studentii Universitatii Fukusima din Japonia aflati in vizita in Romania si le-a daruit apoi cate un nai.

In cadrul programului artistic, Nicolae Voiculet  le-a oferit  celor 15 studenti, pe langa un recital de neuitat, si un CD si cate un nai veritabil.

Profund impresionat, Ambasadorul Japoniei la Bucuresti, E.S. Natsuo Amemiya, a tinut un discurs in care a multumit artistului Nicolae Voiculet pentru acest dar de suflet, spunand ca de acum inainte acesti studenti vor fi adevarati ambasadori ai Romaniei in Japonia.

Unul dintre studenti, a tinut  sa ii multumeasca in mod special pentru naiul primit, fiind un mare admirator al acestui instrument, spunand ca este o mare bucurie pentru el, pe care o va impartasii cu toti cei de acasa.

Actiunea a fost realizata cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului, Ambasada Japoniei la Bucuresti si Camera de Comert Romania Japonia.

Nicolae Voiculet a fost singurul artist roman “voluntar al sperantei”, organizand un concert in vederea impulsionarii strangerii de fonduri pentru Japonia, pe 27  mai, la Palatul Parlamentului, numit “Daruieste Speranta”.

“Sunt uimit de modul in care studentii japonezi au primi si au tinut la piept naiul romanesc. O asemenea iubire la prima vedere, mi s-a intamplat rar sa vad”, a declarat Nicolae Voiculet.

Scrie un comentariu