Stiri externe

Netflix si Disney ataca statul Georgia pentru legea contra avorturilor

Scris de Ana Kozma

O multime de companii media si cinematografice, printre care Netflix si Disney, ameninta sa isi retraga proiectele din statul Georgia imediat cum va intra in vigoare legea care interzice avorturile din momentul in care este detectata prima bataie a inimii fetusului.

Netflix si Disney ataca statul Georgia pentru legea contra avorturilor

Statul Georgia este supranumit Y’alywood din 2008, anul in care a inceput sa atraga din ce in ce mai multe proiecte cinematografice. Unele dintre cele mai de succes filme, cum ar fi Marvel Cinematic Universe ori Hunger Games au fost filmate la Pinewood Atlanta Studios. Se pare ca industria filmului genereaza, in Georgia, nu mai putin de 92.100 de locuri de munca si salarii ce insumeaza 4.6 miliarde de dolari.

Legea extrem de restrictiva a avortului din statul Georgia a fost aprobata pe data de 7 mai, dar cel mai probabil ca va fi contestata in justitie.

Pana atunci insa, regizorii si actorii au inceput deja sa boicoteze productiile care se realizeaza in Georgia. Saptamana trecuta, spre exemplu, regizorul Reed Morano a retras filmarile pentru showul The Power din Georgia.

Boicoturile ar putea avea un impact major, dar parerile sunt impartite. Unii spun ca mai degraba afecteaza oameni nevinovati decat sa faca justitie. Oamenii sunt de parere ca aceste boicoturi nu ii afecteaza pe politicieni, ci pe locuitorii de rand, care isi vor pierde locurile de munca.

Netflix

Reprezentantii Netflix au anuntat deja ca cor regandi strategia de a mai filma in Georgia daca legea contra avorturilor va intra in vigoare.

„Sunt multe femei care lucreaza la productiile realizate in Georgia ale caror drepturi, impreuna cu ale altor milioane de femei, sunt incalcate prin aceasta lege. Atata timp cat legea nu intra in vigoare, vom continua sa filmam acolo. Daca va intra insa in vigoare, asta se va schimba”, anunta Netflix.

Actrita Alyssa Milano, care in prezent filmeaza in Georgia pentru serialul Insatiable, a declarat public ca nu isi mai doreste sa filmeze in acest stat.

Disney

Bob Iger, CEO al Walt Disney Company, a spus ca le va fi foarte greu sa mai produca filme pe teritoriul statului daca legea va fi pusa in aplicare, iar asta deoarece multi dintre oameni nu vor mai vrea sa lucreze acolo.

Scandal la Disney! Personajul Jasmine nu va mai fi jucat de o actriță de origine arabă

Printre companiile care ameninta ca isi vor retrage productiile de pe teritoriul statului Georgia se mai numara si NBC Universal, WarnerMedia, CBS, Showtime, Sony si Viacom.

 

View this post on Instagram

 

Celebrity Endorsement #prochoice #abortionrights #abortionlaw #legalabortion #womensfashion #safeabortion

A post shared by #ProChoice ❤️ (@pro_choice__) on

 

View this post on Instagram

 

#netflix #👏 #georgia #heartbeatlaw #abortion #abortionlaw #america #usa #us #womensrights #womensbodies 👏👏👏👏 #republicanparty

A post shared by Renee (@itsmerenee100) on

Despre autor

Ana Kozma

Scrie un comentariu