Stiri Interne

Narcisa Lecusanu, invitata la Bruxelles sa vorbeasca despre integritatea in sport

Scris de Iancu Iulia

Fosta mare handbalista a Romaniei, Narcisa Lecusanu a fost invitata la Bruxelles sa discute despre importanta sportului in cadrul evenimentului “Erasmus + Sport Cluster Meeting – “The Integrity of Sport”.

Evenimentul “Erasmus + Sport Cluster Meeting – “The Integrity of Sport” a intrunit persoane importante din diverse domenii, insa toate au avut acelasi subiect de discutie: integritatea in sport.

„A fost interesant din mai multe puncte de vedere, mai ales ca au fost specialisti precum avocati, manageri de structuri sportive si coordonatori de proiecte. Ma bucur ca am putut aduce in discutie si integritatea sportivului. Acest subiect chiar a avut un impact in randul celor prezenti in sala.” – a declarat Narcisa

Narcisa a fost invitata sa participe si sa tina un discurs la acest mare eveniment de catre Yves Le Lostecque, Head of Sport Unit. Tema discursului a avut ca subiect: „Cum poate Uniunea Europeana si membrii sai sa sprijine organizatiile sportive si sa le protejeze integritatea”. Alaturi de Narcisa, pe aceeasi tema au dezbatut si Remune Bistrickaité, Clare Barrell si Massimiliano Michezi.

„A fost un schimb de experienta interesant. Eu cred ca aceste dezbateri vor ramane de interes pentru ca problematica sportului este una vasta si totodata interesanta. Sportul este un sector de activitate care poate fi foarte repede evaluat la nivelul performantelor, avand in vedere mediatizarea lui pe toate canalele: TV, social media si presa scrisa. Sa nu uitam ca o “Minte sanatoasa sta intr-un corp sanatos”, asa ca sportul va face mereu parte din viata noastra.” – a completat fosta handbalista.

Paola Ottonello, Narcisa Lecusanu si Yves Le Lostecque

Acest eveniment a adus in discutie mai multe subiecte, printre acestea s-au numarat si „Buna Guvernare in Sport”, „Match-fixing” si „Anti-Doping”. Au existat si workshop-uri pe aceste teme, unde s-au dezbatut in detaliu proiectele Erasmus +. Transparenta, educatia, cooperarea, legislatia potrivita sportului, inovatia, egalitatea de sanse, si codul etic sunt doar cateva dintre capitolele dezbatute.

Narcisa consideră că experienta si informatiile acumulate la Bruxelles trebuie impartasite si cu structurile sportive din Romania, marturisind ca: „Mi-as dori ca ministerul de resort sa faca o dezbatere publica si sa dea sanse tuturor organizatiilor sportive sa acceseze aceste fonduri Erasmus+, mai ales ca, in incheiere l-am auzit pe Comisarul European pe Sport, Tibor Navracsics, declarand ca suma alocata va creste substantial in urmatorii ani.”

Despre autor

Iancu Iulia

Scrie un comentariu