Celebrity PR News

De ce ar fi participarea lui Naomi la Eurovision mana cereasca pentru TVR

Scris de Sorin Dutoiu

Destul de multa tevatura s-a creat in jurul informatiei ca Naomi s-a inscris in cursa pentru a participa la Eurovision. Multi au sarit ca arsi la auzul vestii ca tara noastra ar fi reprezentata de un travestit (multi catalogandu-l gresit drept transsexual). In spatele tuturor controverselor, cei care ar avea de castigat ar fi reprezentantii TVR. Iata de ce.

naomi-eurovision1

Ieri, titlu mare, chiar si pe, aparent, conservatorul Mediafax: “Eurovision: Robert Turcescu, Naomi, Elena Carstea, printre artistii inscrisi la selectia nationala”.

Ziarele vuiau pe seama subiectului. Publicul se impartea in doua tabere. Cea consternata de ideea ca vom fi reprezentati de un travestit, si cealalta, simtitor mai redusa ca numar, a celor toleranti care se declara deschisi sa ii acorde cantaretului sansa ca oricarui alt artist.

Pana si colegii de breasla ai lui Naomi si-au dat cu parerea prin ziare. Traistariu considera ca Florin Moldovan (acesta este adevaratul nume al lui Naomi) are talent. “Ca voce, cred ca are sanse mari”, spune el.

Madalin Voicu il sustine la randul lui, spunand: „Naomi nu e un antitalent si ar putea canta bine, desi nu o vad ridicandu-se la nivelul de prestatie al Eurovision” (de remarcat folosirea genului feminin in exprimare, in conditiile in care solistul nu a apelat inca la schimbarea de sex).

Ei bine, azi aflam ca Naomi nu mai participa, de fapt, la auditii pentru ca singura piesa cu care putea intra in concurs, nu a fost depusa de compozitorul ei pana duminica, asa cum prevedea regulamentu.

Abia acum intervine insa detaliul interesant. Conform spuselor cantaretului, seful delegatiei Romaniei, Dan Manoliu, s-a oferit sa ii plateasca taxa de inscriere si sa faca cumva ca piesa sa figureze printre cele care vor fi evaluate de juriu pentru a intra in selectia finala.

Interesul lui Dan Manoliu pentru participarea lui Naomi nu cred ca tine de vreo simpatie personala, ci mai degraba de ratiuni economice.

Sa recunoastem, prezenta lui Naomi la selectia nationala din martie ar aduce, in sfarsit, un rating ridicat televiziunii publice.

Pana atunci s-ar crea o mare valva in jurul participarii cantaretului travestit, oamenii s-ar certa pe forumuri si pe facebook, pentru ca in momentul transmisiei live, sa mute cu totii pe TVR, asa cum nu au mai facut-o de mult timp, si sa urmareasca pas cu pas intregul program.

Nici nu mai conta piesa cu care participa sau corectitudinea cu care o interpreta.

Naomi a fost dintotdeauna un personaj controversat. Dese au fost cazurile cand s-a luat la harta cu diversi indivizi considerandu-se discriminat. Ei bine, acest tip de comportament este, cel mai probabil, asteptat si de producatorii de la TVR care, in dorinta de a fi mai comerciali si de a capta atentia publicului, l-ar lasa pe solist sa se desfasoare in voie, in polemici.

De fiecare data cand s-a iscat scandal la Eurovision, a crescut si ratingul transmisiei si, prin urmare, si valoarea spoturilor publicitare difuzate in acel interval. Altminteri, fara scandal, Eurovision-ul parca nu mai e Eurovision.

Sa ne amintim iesirile isterice ale mamei gemenelor Indiggo de acum sapte ani (cand a acuzat ca au fost furate la punctaj si ca il cheama pe presedintele Basescu sa rezolve situatia), sau de sagetile aruncate de ambele parti intre Luminita Anghel/ Sistem si Loredana, sau de cazurile foarte dese cand unii participanti puneau la indoiala acuratetea sistemului de vot.

Astfel de picanterii prind intotdeauna la public. In lipsa lor, totul devine sec. Tocmai de aceea, poate, singura sansa ca TVR-ul sa atraga audienta, ar fi fost participarea lui Naomi. O sansa ratata, din pacate, avand in vedere ca piesa cu care dorea sa participe nu a fost inscrisa la timp.

Scrie un comentariu