Stiri externe

A murit mama lui Anderson Cooper! Cine a fost Gloria Vanderbilt?

Scris de Ana Kozma

Mama celebrului jurnalist Anderson Cooper a murit la 95 de ani, dupa o lunga si grea batalie contra cancerului la stomac. Iata cine a fost Gloria Vanderbilt!

A murit mama lui Anderson Cooper! Cine a fost Gloria Vanderbilt?

Celebrul jurnalist CNN a anuntat public moartea mamei sale, Gloria Vanderbilt. O figura iconica a lumii artistice si mondene din Statele Unite, Gloria Vanderbilt s-a stins din viata la 95 de ani, in urma unei lungi si grele batalii contra cancerului la stomac.

Abia reusind sa isi stapaneasca lacrimile, Anderson Cooper a realizat, pentru CNN, un reportaj in memoria mamei sale.

„Gloria Vanderbilt avea 95 de ani cand a murit. Ce viata extraordinara! Ce mama extraordinara! Si ce femeie incredbila”, sunt cuvintele lui Anderson Cooper.

„Gloria Vanderbilt, mama mea, si-a trait intreaga viata in lumina reflectoarelor. S-a nascut in anul 1924, iar tatal ei, mostenitorul averii Vanderbilt in domeniul feroviar, a pierdut aproape toata mostenirea la jocurile de noroc si a murit cand mama mea era un copil.

 

View this post on Instagram

 

Just came across this photo with @andersoncooper and Carter. It was probably taken around 1979. It seems like yesterday.

A post shared by Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) on

Gloria Morgan Vanderbilt, mama ei, nu era inca pregatita sa fie nici mama, nici vaduva. Mama a crescut in Franta, nestiind nimic despre familia Vanderbilt sau despre banii pe care urma sa ii mosteneasca la 21 de ani. Nu avea idee cate probleme ii vor aduce acei bani!

VIDEO! Anderson Cooper nu si-a ascuns niciodata orientarea sexuala fata de prieteni si fata de familie!

Pe cand avea 10 ani, sora tatal lui ei a intentat proces sa o ia pe mama de langa propria ei mama. A fost o lupta crancena pentru custodie. Asa, mama a ajuns la matusa ei, Gertrude, pe care abia daca o cuunostea. Judecatorul a concediat-o atunci si pe singura persoana pe care mama o iubea cu adevarat: dadaca ei, Dodo.

In adolescenta, a incercat sa evite lumina reflectoarelor, dar reporterii si cameramanii o urmareau pretutindeni.

A fost mereu indragostita. Indragostita de barbati sau de prieteni, de carti, de arta, de copiii si nepotii ei. Credea in iubire mai mult decat in orice altceva”, a povestit Anderson Cooper despre regretata sa mama.

Gloria Vanderbilt a fost actrita, scriitoare, antreprenoare si figura mondena. Se spunea ca ea a stat la baza personajului principal din „Breakfast at Tiffany’s” (1958), roman scris de prietenul Truman Capote.

In ultimii ani, a fost in atentia publicului ca mama a jurnalistului Anderson Cooper, aparand impreuna cu acesta in cadrul emisiunii CNN „Anderson Live”, dar si in documentarul HBO „Nothing Left Unsaid: Gloria Vanderbilt and Anderson Cooper” (2016).

Despre autor

Ana Kozma

Scrie un comentariu