ADPM Cool

Cea mai realista pictura din lume, realizata pe iPad!

Scris de Administrator

Kyle Lambret, un pictor britanic de doar 26 de ani, a impresionat o lume intreaga cu portretele pe care le-a facut unor celebritati precum Morgan Freeman sau Rihanna. La o prima vedere, picturile par a nu fi altceva decat… niste fotografii!

morgan-freeman-ipad-painting

Poate ca ambele imagini de mai jos par a fi doua fotografii de tip portret ce il intruchipeaza pe celebrul Morgan Freeman, insa, adevarul este ca, una dintre ele, este, in realitate, o pictura extrem de reusita, realizata cu ajutorul unui iPad.

realistic-painting realistic-painting1

Pentru cei carora parca nu le vine sa creada acest lucru, Kyle Lambert (26 de ani), artist de origine britanica, a postat pe internet un clip ce sintetizeaza intreg procesul realizarii ineditei picturi. Filmuletul a facut furori in mediul online, fiind vizualizat de mai bine de 4 milioane de utilizatori Youtube.

Pictura a fost facuta intr-adevar dupa o fotografie, insa, e realizata de Kyle Lambert intr-un timp de 4 luni, cu ajutorul a nu mai putin de 285.000 de miscari cu degetul pe ecranul tabletei, astfel incat fiecare detaliu de pe chipul actorului sa fie redat cu minutiozitate.

realistic-painting3 realistic-painting2

Aplicatia in care a fost realizata imaginea se numeste Procreate. Lambert, artist profesionist specializat in pictura in ulei, a folosit aceasta aplicatie pentru a reduce dimensiunea „pensulei” la doar cativa pixeli pentru a obtine un portret cat mai exact.

Tocmai faptul ca pictura este parca prea reusita, numeroase controverse s-au creat in jurul ei. Criticii au incercat sa arate ca Procreat le permite utilizatorilor sa adauge cu usurinta fotografii, iar mai apoi sa le declare picturi.

realistic-painting4

Altii sustin chiar ca filmuletul postat de Lambert nu este real.

Totusi, portofoliul de picturi relizate de Lambert cu ajutorul ipad-ului este destul de amplu si contine portrete ale unor personalitati precum Barack Obama ori Beyonce, toate la fel de reusite.

realistic-painting5

„Ma implic foarte mult in acest lucru si petrec mult timp zilnic lucrand la fiecare pictura in parte. Am stat chiar si 9-10 ore la un detaliu mai complicat. Atunci cand mi-a venit ideea de a-l picta pe Morgan Freeman, urmarean filmul ’Oblivion’”, a declarat artistul.

Pana si cei de la compania creatoare a iPad-ului, Apple, au fost atat de impresionati de munca lui Lambert, incat l-au invitat sa tina un discurs in cadrul conferintei Macworld din San Francisco.

Scrie un comentariu