Stiri externe

Monica Lewinski, prima aparitie publica din ultimii 10 ani! A fost la un pas de sinucidere in 1998!

Scris de Christian Stan

Monica Lewinsky a fost invitata sa tina un discurs la Forbes Under 30 Summit, aceasta fiind prima ei aparitie publica din ultima decada. Monica Lewinsky a vorbit despre hartuire in epoca digitala, ea devenind o tinta vie in urma cu 16 ani, atunci cand Internetul abia se dezvolta iar Social Media nu se inventase…

monica-lewinsky-sinucidere

Cu lacrimi in ochi, Monica Lewinsky a participat in cursul zilei de luni la primul ei eveniment public din ultima decada, summit-ul Forbes Under 30. Invitata sa vorbeasca la conferinta pe tema „Agresiunea in Era Digitala”, Monica (acum in varsta de 41 de ani) si-a inceput discursul in felul urmator: „Numele meu este Monica Lewinsky, cu toate ca multa lume m-a sfatuit de-a lungul timpul sa mi-l schimb. In urma cu 16 ani, peste noapte, am devenit dintr-o persoana privata o persoana care a fost umilita in public. Am fost Pacientul Zero, prima persoana a carei reputatie a fost distrusa complet via Internet”.

„In urma cu 16 ani, imediat dupa ce am absolvit colegiul am facut o mare greseala. M-am indragostit de seful meu. Ulterior mi-am pierdut identitatea sau aceasta a fost furata. Intr-un anumit mod, Internetul mi-a furat identitatea. Am fost la un pas de sinucidere in 1998, atunci cand a izbucnit scandalul”, a continuat Monica.

Cu toate ca Social Media nu exista la sfarsitul anilor ’90, Lewinsky si-a asigurat audienta ca absenta unor retele precum Facebook sau Twitter nu a impiedicat raspandirea povestii in lumea intreaga, cu o viteza infinit mai mica.

Lewinky abia si-a abtinut lacrimile atunci cand a inceput sa vorbeasca despre Tyler Clementi, un student de la Ruthers University, care s-a sinucis dupa ce a aflat ca colegul sau de camera ii inregistra intalnirile sexuale cu alti barbati prin webcam si le facea publice pe Internet. 

Scrie un comentariu