News

BD la mare si la munte cu Monica si Irina

Scris de Alexandru Manea

Pentru ca nu o poate lua pe Irina in America, Monica Gabor se plimba de mai bine de o saptamana alaturi de fiica ei prin tara. Au fost la Mamaia, la Pradeal, la Bran si acum au ajuns in locurile natale, la Bacau, unde micuta a invatat ce inseamna traiul in saracie.

Monica Gabor a profitat de vacanta alaturi de fiica ei, permisa de tribunal, in urma procesului de custodie, pentru a se bucura de frumusetile si diversitatea locurilor din Romania.

Mai intai, pentru ca ne aflam in plin sezon estival, cele doua au ajuns la mare, in statiunea Mamaia, alaturi de Ramona Gabor.

Pana sa ajunga pe litoral insa, au fost amendate de politie. Ramona se afla la volan, conducea cu peste 200 km/h insa amenda de 134 de lei a primit-o pentru ca circula cu luminile de intalnire aprinse.

Ajunse insa la Mamaia, s-au cazat intr-un complex de apartamente de lux, evitand hotelurile pline de turisti.
Monica, Ramona si Irina au profitat de vremea frumoasa pentru a se balaci in apa si a se juca impreuna pe nisip, desenand si construind castele, chiar daca litoralul este invadat de alge verzi, urat mirositoare.

Irina a fost apoi dusa la Delfinariu, pe care l-a vizitat pentru prima data. Acolo a avut ocazia sa asiste la o reprezentatie de dresaj ale simpaticelor mamifere.

Dupa cateva zile petrecute in caldura de pe litoral, cele trei s-au dus la munte, la Predeal, unde s-au cazat la un hotel modest, de trei stele.

Au urcat apoi spre Poiana Brasov si, mai tarziu, au ajuns si la Bran. Irinuca a vizitat astfel pentru prima data castelul lui Vlad Tepes, iar la iesire a aruncat bani in fantana din curte, punandu-si o dorinta.

In fata castelului, Monica si Irina au fost asalatate de vanzatorii ambulanti de suveniruri ieftine si nu au putut pleca pana ce nu au cumparat cateva jucarii.

Dupa  saptamana de relaxare la soare si la aer curat, Monica a dus-o pe Irina in locurile sarace din preajma Bacaului, zona din care a copilarit.

Au ajuns in satul Gasteni, unde locuiesc bunicii Moncai, pe care aceasta nu i-a mai vazut de noua ani. Irinuca a avut astfel ocazia sa vada cum se traieste la tara, cum arata carutele care se plimba pe ulite, cum arata o toaleta de lemn amplasata in curte si s-a putut juca cu bobocii de rata si puii de gaina.

Localnicii s-au declarat incantati de vizita Monicai. Nu au mai vazut-o de multi ani si sunt fascinati de modul in care s-a transformat fosta lor vecina.  „Nu am mai vazut-o de noua ani pe Monica. E mai frumoasa decat la televizor! Niciodata nu ne-am imaginat ca va ajunge atat de departe. Se vede ca e de la Bucuresti. E foarte frumos imbracata „, a declarat un satean pentru Adevarul.

Monica si Irina vizitat si Bacaul, apartamentul in care a locuit fosta doamna Columbeanu.  Fostii prieteni, dar si nasa de botez a Monicai, s-au declarat bucurosi sa o revada dupa aproape un an si sa o vada pentru prima data pe micuta Irina.

Periplul Monicai prin tara se va termina in curand cand va ajunge la Bucuresti. Cele doua mai au insa timp alocat de a sta impreuna astfel ca este posibil sa asistam la o noua mini-vacanta.

Scrie un comentariu