Style Radar

Modelele anorexice au fost interzise în Franța. Se cer certificate medicale înainte de a lucra în industrie!

Scris de Alexandru Manea

Modelele anorexice nu mai au voie să lucreze în industria modei din Franța. Pentru a nu mai propaga ideea că trebuie să fii foarte slabă ca să ai succes, de acum înainte, cine vrea să activeze în industria modei din Franța, trebuie să prezinte un certificat medical care să ateste că este sănătoasă și că nu are indicele IMC mai jos de 18,5.

Modelele anorexice au fost interzise în Franța. Se cer certificate medicale înainte de a lucra în industrie!

Au fost dese cazurile când mari desigeri au introdus în prezentările lor de modă manechine foarte slabe, unele chiar anorexice. S-a dezvoltat astfel ideea că, pentru a fi frumoasă și apereciată, trebuie să te încadrezi în aceste limite estetice. Copii și adolescenți de pretutindeni au început să creadă că trebuie să slăbească, să ajungă în pragul anorexiei, pentru a fi considerați cool și fashion.

Mulți au început astfel să țină diete drastice, periculoase în special în perioada adolescenței, iar unii chiar au devenit bulimici.

Începând din această lună, în Franța nu vor mai exista modele foarte slabe. Fetele care vor să lucreze în industria modei trebuie să prezinte un certificat medical care să ateste faptul că au indicele IMC (greutate/înășțime), mai mare de 18,5. Certificatul are valoare doi ani, iar apoi trebuie actualizat.

Dacă un angajator nu respectă această lege și angajează o tânără foarte slabă/anorexică, el va plăti amendă de 75.000 de euro și poate face până la 6 luni închisoare.

În plus, începând cu luna octombrie, revistele, ziarele și agențiile care derulează campanii de publicitate nu vor mai avea voie să folosească imagini retușate ce implică persoane. Dacă vor folosi fotografii prelucrate în Photoshop (fie pentru a obține un ten impecabil ori o siluetă perfectă), va trebui să scrie pe fiecare imagine Fotografie retușată.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu