News

Moda sau necesitate? Vedete care practica yoga…

Scris de Alexandru Manea

Fie care este la moda, fie ca unii chiar se implica si respecta ritualul ca la carte, o serie de vedete recunosc ca recurc la exercitii yoga, sesiuni care le ajuta sa isi gaseasca echilibrul mental si spiritual. Iata cateva dintre vedetele passionate de yoga.

Chiar şi la 51 de ani, Madonna este una dintre vedetele cu un fizic foarte bine lucrat. In afara exercitiilor intense de fitness, Regina Pop recurge la pactici Yoga Astanga zi de zi. Cel putin o ora si jumatate pe zi, cantareata se retrage in gradina casei sale si, in mijlocul naturii, isi regaseste pacea interioara prin aceste practici vechi de milenii.

Gisele Bundchen a recurs la Yoga Anusara nu doar pentru beneficiile emotionale, cat si pentru efectele pozitive asupra fizicului. Atat in perioada sarcinii, cat si dupa ce a nascut, modelul a urmat sesiuni de yoga care au ajutat-o sa isi mentina echilibrul spiritual.

Reese Witherspoon a ales sa practice un stil de yoga modern, mult abatut de la normele clasice. Astfel, actrita, pe langa exercitiile de pilates, practica 90 de minute de Yoga Hop, un procedeu modern care incorporeaza yoga cu ritmurile muzicii hip hop. Este un tip de antrenament foare la moda in Statele Unite ale Americii.

In afara de diete si de perioade de detoxifiere a organismului, Gwyneth Paltrow practica si yoga. Timp de sase zile pe saptamana, actrita combina sesiunile de yoga, de cel putin o ora, cu un regim alimentar compus numai din preparate naturale, de preferinta fructe si legume.

Sting este una dintre vedetele cu reale state in yoga. Alaturi de sotia lui, cantaretul practica yoga si spune ca il intinereste. “Este ca o inversare a procesului de imbatranire. Pot face acum lucruri cu corpul meu pe care nici in tinerete nu le puteam realiza, atunci cand am fost chiar atlet”, declara solistul.

Jennifer Aniston a inceput sa practice yoga dupa ce a divortat de Brad Pitt. Se banuie ca actrita a recurs la aceste proceduri in scop terapeutic, dorind sa treaca cat mai usor peste duerea sufleteasca pricinuita de despartirea de cunoscutul actor.

Oprah Winfrey este atat de convinsa de beneficiile exercitiilor yoga incat, dupa ce a declarat public faptul ca urmeaza sesiuni aproape zilnice, i-a convins si pe colegii sai de la emisiune sa ii urmeze exemplul.

Ricky Martin a spus in nenumarate randuri ca este adeptul yoga si a fost chiar filmat de mai multe ori practicand yoga in cadrul unei serii de documentare despre viata lui. Chiar si in turnee, atunci cand este cazat in hoteluri din intreaga lume, cantaretul isi rezerva o ora inaintea fiecarui concert, incuindu-se in camera si practicand yoga in liniste. El spune ca este singurul mod prin care reuseste sa isi conecteze mintea si sufletul.

Scrie un comentariu