News Stiri Interne Vedete

Mihai Traistariu, scandalizat dupa infrangerea de la Eurovision

Scris de Alexandru Manea

Mihai Trăistariu este scandalizat dupa infrangerea de aseara. Artistul spune ca a așteptat 10 ani pentru a participa din nou la Eurovision, însă artistul nu a reușit să convingă publicul. A ratat insa sansa de a reprezenta Romania la Stockholm cu piesa ”Paradisio”, visul lui fiind spulberat de Ovidiu Anton.

Mihai Traistariu

Mihai Traistariu este foc si para dupa ce a pierdut sansa de a pleca la Stockholm sa reprezinte Romania la Eurovision din nou. Artistul are insa o explicatie pentru faptul ca piesa lui nu a fost castigatoare. Desi telespectatorii sunt cei care au votat, Mihai sustine ca vorbele juriului au influentat romanii.

„Pentru mine, Eurovision 2016 a fost un experiment de foc, prin care trebuia sa trec. Evident ca videoclipul nereușit de acum o luna a influențat votul publicului. Evident ca vorbele juriului despre Paradisio au influențat votul publicului. S-a vazut de la o POSTA ca erau porniți rău de tot și au spus vorbe dure la adresa mea… ca să convingă românii să nu cumva să pună mâna pe telefon și să mă voteze. Și au reușit!”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

[youtube width=”640″ height=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=l1xfVhcKY_4[/youtube]

Mihai nu se abtine cand vine vorba de cuvinte grele adresate juriului de aseara. Artistul ii acuza pe membrii juriului de faptul ca i-au pus piedici intentionat pentru a nu ajunge din nou la Eurovision, acolo unde, spune el, ar fi stabilit un nou record pentru Romania.

„Evident ca nu-și doreau sa merg eu pentru a doua oara sa reprezint tara. De ce și-ar dori Cezar Ouatu (locul 13 acum 3 ani) sa merg tot eu la Eurovision ? De ce sa nu meargă el? De ce și-ar dori Zoli Toth (locul al III-lea cu Luminița) sa ma vadă din nou pe scena Eurovision, mai ales ca eu am promovat intens ideea ca vreau sa ma întorc musai de-acolo cu locul I ? De ce sa vină unul care poate doborî recordul României, locul al III-LEA? Căruia dintre colegii mei de breaslă (vezi Randi) i-ar conveni sa vadă ca Mihai Traistariu are un al doilea succes de radio internațional după ce Tornero a rupt topurile de radio în peste 30 de țări? E la mintea cocosului ca juriul a facut tot ce i-a stat in putință să influențeze poporul, ridicându-i în slavi pe TOȚI ceilalți concurenți și singurul în care au lovit … am fost eu. Bașca, la unii s-au ridicat și în picioare ca sa-nteleaga clar cei de-acasă pe cine vor ei obligatoriu sa trimitem. Doar așa pot să-mi explic cruzimea cuvintelor juriului.”, a scris Trăistariu pe Facebook.

ovidiu-anton-eurovision

Insa artistul da dovada de fair play si recunoaste ca reprezentantul Romaniei din acest an are o piesa buna, iar Ovidiu Anton este un artist adevarat.

„Despre Ovidiu Anton am doar cuvinte de lauda. Îmi plac oamenii ambițioși, perseverenți iar faptul ca a încercat a 5-a oara la Eurovision îmi amintește de mine. Și eu am încercat de 6 ori până am fost ales să reprezint România cu Tornero. Despre piesa lui Ovidiu nu pot sa mă pronunț pentru că Eurovision-ul e total imprevizibil. Nu poți niciodată să-ți dai seama ce place și ce vor vota europenii.”, mai spune Traistariu.

Cu toate acestea, Mihai Traistariu este convins ca, dintre toti concurentii de aseara, este singurul care ar fi reusit sa intre in top zece in finala Eurovision.

„Totuși … un singur lucru cred din răsputeri : Mihai Traistariu ar fi intrat în Top 10 în Suedia … doar dacă participa.Iar piesa Paradisio, puțin reorchestrata, un pic modernizata și cu un show fabulos ar fi intrat ușor pe podium. Mergem înainte! Am crezut c-o să fiu supărat dar m-am trezit cu o stare asa de buna că-mi vine sa sparg munții și sa demonstrez lumii ca VOCEA lui Mihai Traistariu nu merită să se lase niciodată discutată, comentată … de ” specialiștii ” din juriul Eurovision. Am castigat de 3 ori in cariera mea titlul de Cea mai buna voce din Romania … iar asta nu se poate contesta.” , a concluzionat cantaretul.

In finala din acest an, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul pentru scena de la Stockholm, prin televot. Votul a putut fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului prin SMS, timp de o ora.

Clasamentul a fost urmatorul:

1.Ovidiu Anton – 6.585 de voturi
2. Vanotek feat. The Code & Georgian –
4.702 de voturi
3.Florena – 3.491 de voturi
4.Dream Walkers – 2.332 de voturi
5.M I H A I – 2.142 de voturi
6.Dorut Todorut feat. Irina Baiant – 1.235 de voturi

ovidiu-anton-eurovision-1

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 si 14 mai.
In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta.

Scrie un comentariu